Pekná pokožka začína hydratáciou
pekná pokožka začína hydratáciou

Pekná pokožka začína hydratáciou



Nechávate uplatňovať prirodzenú krásu svojej pleti? Jeden z najväčších útokov, ktoré môžete proti svojej pokožke urobiť je, ak ju pravidelne nehydratujete, čiže sa nestaráte o to, aby bol jej obsah vody čo najpriaznivejší.

Aj v prírode začína krása vodou

Predstavte si, že máte nádhernú záhradu, kde vegetácia nádherne rastie, a to bez toho, aby ste robili čokoľvek. Potom si zrazu všimnete, že sa to pomaly mení. Flóra už nie je taká bujará, suché fľaky a čiary naznačujú nedostatok vody v pôde, rastliny ako keby začali vysychať.

Vtedy si uvedomíte, že keď chcete, aby ostala záhrada plná života, treba sa o ňu starať. Treba ju chrániť pred silným slnkom a polievať.

Presne toto sa deje aj s pokožkou: počas rokov sa stretáva so stále viacerými vonkajšími a vnútornými vplyvmi, preto sa mení.

Zo začiatku si ju takmer ani netreba všímať, lebo je pevná, vyplnená, hydratovaná. Avšak jej väčšia časť (podobne ako vášho tela) nie je nič iné ako voda a tento obsah vody po dovŕšení 30 rokov začne klesať. Tento proces nedokážete zastaviť, ale môžete veľa urobiť preto, aby napriek tomu vaša pokožka netrpela nedostatkom vody.

Proces straty vody (asi si to nikto neželá) môžete, žiaľ, aj urýchliť, hlavne keď to preháňate s opaľovaním sa. Vedeli ste, že predčasné starnutie pleti sa môže až približne z 80% pripísať na konto UV-žiarenia?

Je možné, že vaša pokožka je dehydratovaná

Aby vaša pokožka túžila po vlhkosti, aby jej mala nedostatok, nemusíte mať bezpodmienečne suchý typ pokožky. Suchá pokožka je stav, ktorý nie je typický pre každého.

Každý typ pokožky môže stratiť zo svoje vlhkosti kvôli takým vonkajším vplyvom, akými sú slnečné lúče, veľmi horúca sprcha, vzduch v byte v zimnom období, alebo v lete klimatizácia.

Nech už máte akýkoľvek typ pokožky, stratená vlhkosť sa dá, našťastie ako-tak doplniť, môžete sa priblížiť k ideálnej hydratácii adekvátnej vášmu veku, typu pokožky.

Aj preto môžeme povedať, že krásna pokožka začína jej hydratáciou.

Pre citeľne hydratovanejšiu, peknú pokožku urobte toto


Majte svoj stabilný (ale pružný) rituál starostlivosti o pokožku

 

Keď je váš deň ohraničený ranným a večerným rituálom starostlivosti o pleť, tak ste na dobrej ceste k peknej pokožke. Jedným z najdôležitejších krokov takéhoto rituálu je čistenie. Každodenné nečistoty, s ktorými sa vaša pokožka stretáva (zvyšky make-upu alebo nadbytočný maz) musia byť odstránené, inak by nemalo význam použiť akýkoľvek iný, ďalší kozmetický prípravok, hydratačný prípravok alebo sérum, pretože to by stratilo zo svojho účinku. O rituáli starostlivosti o pleť si môžete viac prečítať v tomto príspevku.

Aj každodenné zvyky prispôsobte svojej pokožke

 

Dva okamžite použiteľné typy:

 

Medzi účinnými látkami hľadajte hydratačné zložky

 

Na pomyslenom stupni víťazov medzi hydratačnými zložkami v pleťových krémoch (ale aj sprchových gélov) je s istotou kyselina hyalurónová, ktorá sa prirodzene nachádza aj v pokožke, lebo zohráva dôležitú úlohu aj pri viazaní vody, pri naplnení pokožky a vyhladení vrások.

 

Kyselina hyalurónová prírodného pôvodu priateľská k pokožke je jednou z obľúbených základných surovín mnohých Mánn.

 

Nájdete ju v týchto Mannách: Krém na ošetrenie pokožky okolo očí s kyselinou hyalurónovou, Denný pleťový krém proti vráskam s kyselinou hyalurónovou, alebo Manna PRO Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM s obsahom kyseliny hyalurónovej s tromi rôznymi molekulárnymi hmotnosťami a štruktúrami. Toto sérum viditeľne zmierňuje jemné čiarky a vrásky, ich množstvo, rozlohu a dĺžku** a obsahuje aj tri ďalšie hydratačné zložky, glycerín, propándiol a betaín získaný z cukrovej repy. Manna PRO sérum s kyselinou hyalurónovou môže mať dôležitú úlohu aj pri rannej aj pri vašej večernej rutine: vmasírujte pár kvapiek do pokožky ešte pred nanesením hydratačného krému.

Vyberte si na hydratáciu vašej pleti water cream na vodovej báze

 

V konečnom dôsledku ani to nie je jedno, či je váš hydratačný prípravok či pleťový krém na vodovej alebo olejovej báze.

Krémy na vodovej báze menej zaťažujú pokožku, aj póry upchajú s menšou pravdepodobnosťou, pleť ich ľahšie vsiakne, nezanechávajú lepkavý, ťažký pocit.

Aj kozmetické prípravky na olejovej báze majú svoje miesto a čas použitia a nie je isté ani to, že vašu pleť zaťažia. Závisí to do typu vašej pokožky a jej stavu. Luxusný elixír na pleť s obsahom úžasných ošetrujúcich olejov a prírodných hydratačných zložiek je výbornou voľbou po Manna PRO sére s kyselinou hyalurónovou, stačí z neho len pár kvapiek.

Vyskúšajte nové Manna PRO water creamy

 

Nové Manna PRO water creamy sú krémy na vodovej báze s mimoriadne ľahkou konzistenciou a textúrou, obsahujú účinné látky prírodného pôvodu.

Sú súčasne prírodné a účinné, preto nemusíte robiť kompromisy ani ohľadom svojej pokožky, ani živočíšstva. Hydratujú bez pocitu zaťaženia, dokonale zapadnú do vášho rituálu starostlivosti o pleť. Použite ich vtedy, keď nemáte suchý typ pokožky, ale ak je vaša pokožka normálna, zmiešaná alebo mastná.

 

Manna PRO ANTI-ACNE WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Natural AHA bude pre vašu problematickú pokožku so sklonom na mastenie a tvorbu vyrážok, čiernych bodiek, ozajstným osviežením. Manna PRO ANTI-wrinkle RETINAL WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Vitamin E za zameriava na hladší, pevnejší, hydratovanejší vzhľad pokožky, pre všetky typy pokožky, už po dovŕšení 30 rokov.

 

Ktorá je vaša obľúbená hydratačná Manna?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • kozmetické prípravky s vysokým obsahom účinných látok – niekedy je menej viac? 1. časť - blog

    Kozmetické prípravky s vysokým obsahom účinných látok – niekedy je menej viac? 1. časť

    Kozmetické prípravky s vysokým obsahom účinných látok môžu byť vašimi záchrancami, a to v prípade, keď je vaša pokožka suchá, mastná, problematická alebo aj dehydratovaná. Ale prečo sa neodporúča ich nadmerné používanie alebo ich nekontrolované kombinovanie?

    Pozrieť
  • fašiangy sú tu, plesajme! - blog

    Fašiangy sú tu, plesajme!

    Fašiangy mám rada, lebo vtedy začínam odpočítavať dni do príchodu jari. Nie sú pre mňa dôležité plesy a hlasité zábavy, ale skôr rozlúčka so zimou, aj napriek tomu, že táto zima zatiaľ nebola až taká tuhá. Ale čo sú to fašiangy?

    Pozrieť
  • pobláznené vegánske fašiangové šišky - blog

    Pobláznené vegánske fašiangové šišky

    Šišky mám veľmi rada, samozrejme iba v tom prípade, ak sú vegánske. Nie je to inak ani v období fašiangov, preto nie je nič samozrejmejšie, ako že teraz nasleduje recept na vegánske fašiangové šišky, pobláznené rôznymi spôsobmi, aby boli ešte veselšie a ešte zdravšie.

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac