Kozmetické prípravky s vysokým obsahom účinných látok – niekedy je menej viac? 1. časť
kozmetické prípravky s vysokým obsahom účinných látok – niekedy je menej viac? 1. časť

Kozmetické prípravky s vysokým obsahom účinných látok – niekedy je menej viac? 1. časť



V Mannách nájdete také prírodné zložky priateľské k pokožke, o ktorých hodnotách sme sa aj sami presvedčili. V prípade mnohých Mánn potvrdzujú ich účinnosť aj výskumy nezávislého, medzinárodného laboratória.

Medzi rastlinnými účinnými látkami Manna prírodných kozmetických prípravkov sa ukrývajú také esá, akými sú kyselina azelaová, postrach vyrážok a čiernych bodiek, stimulátor tvorby kolagénu hexapeptid-11, alebo kyselina hyalurónová a betaín, ktoré pomáhajú pri udržiavaní vlhkosti pokožky (a to som spomenula len pár z nich). Je naozaj potrebné narábať s nimi opatrne?

Akákoľvek kozmetická účinná látka môže spôsobiť prekvapenie (príjemné, ale aj nepríjemné)

 

Účinné látky sú aktívnymi zložkami kozmetických prípravkov, od ktorých oprávnene očakávate, že sa vaša pokožka zmení želaným smerom, napríklad že bude žiarivejšia, hydratovanejšia, pevnejšia.

Keď použijete prípravok na ošetrenie pleti, krém, sérum alebo skrášľujúci olej, ktorý nie je určený na váš typ pokožky alebo na aktuálny stav vašej pokožky, potom už aj po jedinom použití môžete zistiť, že pre vás naozaj nie je vhodný. Vaša pokožka bude na pocit možno suchšia, mastnejšia alebo lesklejšia. Keď sa tohto “vinníka” nezbavíte, potom sa to bude iba stupňovať.

Našťastie to platí aj opačne: keď vaša pokožka doslova bažila po niektorej účinnej látke, potom je účinok takmer okamžitý, už po jedinom použití môže prísť osvieženie.

Väčšina registruje zmenu stavu pokožky pri používaní prírodných kozmetických prípravkov po 6-12 týždňoch, po tomto čase sa stane rozdiel oproti pôvodnému stavu viditeľným.

Platí však aj to, že koľko fanúšikov Manny, toľko rôznych zážitkov, skúseností.

Napríklad Luxusný elixír na pleť s obsahom rôznych skrášľujúcich olejov a vitamínu E je jednou z najobľúbenejších Mánn, už aj preto, lebo klinicky preukázateľne znižuje dĺžku a hĺbku vrások, zlepšuje pevnosť pokožky, robí ju pružnejšou, hladšou*.

 

Niekomu z neho stačia dve kvapky, kým iní si ho natierajú na tvár v hojnom množstve. Sú aj takí fanúšikovia Manny, ktorí majú pocit, že pre ich pokožku je to už “veľa”. Niektorí ho používajú iba na noc, lebo takto je to pohodlné, ale mnohí ho kombinujú aj so svojím denným pleťovým krémom. Hovoríme o tom istom elixíre na pleť, fanúšikovia Manny ho napriek tomu používajú rôznymi spôsobmi.

 

**na základe prístrojových meraní výskumu nezávislého, medzinárodne uznávaného výskumného laboratória za účasti 25 žien (26-65 rokov) pri používaní po dobu štyroch týždňov (pri použití denne jedenkrát)

 

Zhrnutie: keď poznáte typ svojej pokožky, jej stav a sledujete jej reakcie, nemusíte sa obávať toho, že by vás mohla zaskočiť ktorákoľvek rastlinná účinná látka.

 

O inovatívnych účinných látkach Mánn ste si mohli v našom blogu prečítať tu, ale v minulosti som už písala aj o tom, v priemere koľko musíte čakať na to, aby ste sa mohli rozhodnúť, či sa prírodný prípravok starostlivosti o pokožku naozaj hodí k vašej pokožke.

Musíme skonštatovať, že potenciálne alergénne zložky patria do inej kategórie: keď sa v niektorej Manne nachádza takýto typ účinnej látky, upozorníme vás na to, aby ste sa už pred nákupom mohli rozhodnúť, či je pre vás daná Manna naozaj vhodná.

Všetko v jednom? Nie každá účinná látka má rada, keď sa do rutiny zavedie veľmi rýchlo alebo keď sa nekontrolovane kombinuje

 

Sú takí, ktorí si predpokladané výsledky vplyvom účinných látok žiadajú až natoľko, že to s nimi aj nechtiac preháňajú.

Prečo by ste nemali „urýchľovať“ ich účinok? Prečo by ste nemali kombinovať účinné látky ľubovoľne? Prečo nie je dobré používať viacnásobok odporúčaného dávkovania?

Keď nechcete nadmerne stimulovať svoju pleť, dajte pozor na tieto základné pravidlá:

 

  • Pri citlivej pokožke nech je na prvom mieste skúška a postupné zavádzanie. Existujú také účinné látky, ktoré odporúčame zavádzať po predchádzajúcej skúške citlivosti, alebo ich zavádzať postupne, obzvlášť keď je vaša pokožka citlivá. Medzi takéto prípravky patrí napríklad Manna PRO NMF + ANTIOXIDANT + 10% AZELAIC ACID SERUM, ktorého hlavnou účinnou látkou je kyselina azelaová, ktorá sa odporúča na pokožku s vyrážkami, čiernymi bodkami. (Niektorých pokožka ju znáša dobre už od prvého použitia, ale nič nebudete riskovať, keď ju nezačnete používať hneď na plný plyn.)

  • Podľa možnosti nekombinujte viac podobných účinných látok. V prípade Manna PRO séra s kyselinou azelaovou vás prosíme, aby ste túto svoju obľúbenú účinnú látku používali spolu s inými látkami s peelingovým účinkom a retinoidmi. Príznaky nadmernej stimulácie na vašej pokožke môžu závisieť od jej citlivosti, ale príznaky ako začervenanie, napnutie a zápal môžete takmer určite pociťovať. S čím sa však v prípade mastnej pokožky veľmi dobre kombinuje, je Manna PRO ANTI-ACNE WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Natural AHA-s s obsahom prírodných AHA – ovocných kyselín a kyseliny hyalurónovej.

  • Veľa závisí aj od odporúčaného rytmu zavádzania do rutiny. Manna PRO ANTI-wrinkle RETINAL WATER CREAM with Hyaluronic Acid and Vitamin E obsahuje retinol, preto je dobré ho zo začiatku používať týždenne 3* krát, potom aplikáciu postupne zvyšovať na napríklad denne max. 1-2* krát. Keby ste to neurobili takto, účinná látka by mohla byť pre vašu pokožku zrazu veľa (šokujúca).


Poznáte náš názor:
keď je reč o starostlivosti o pleť, hlavne o anti-aging-u, nemá zmysel nič uponáhľať, pretože krása vekom nevypŕchne. Len buďte tým, kým ste (nezávisle od vášho veku) a prijmite účinnú a prírodnú pomoc Mánn.

Už sa vám stalo, že ste to prehnali s použitím účinných látok? Fanúšikom Manny to môžete pokojne prezradiť!

Ako by ste mali kombinovať nové Manny, aby ste svoju pleť nezaťažili? Čo znamenajú percentá pred názvom tej ktorej účinnej látky? Prečo je dôležitá správna hodnota pH a synergia pomocných látok? Už čoskoro budem pokračovať v dobrodružstvách okolo účinných látok.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • fašiangy sú tu, plesajme! - blog

    Fašiangy sú tu, plesajme!

    Fašiangy mám rada, lebo vtedy začínam odpočítavať dni do príchodu jari. Nie sú pre mňa dôležité plesy a hlasité zábavy, ale skôr rozlúčka so zimou, aj napriek tomu, že táto zima zatiaľ nebola až taká tuhá. Ale čo sú to fašiangy?

    Pozrieť
  • pobláznené vegánske fašiangové šišky - blog

    Pobláznené vegánske fašiangové šišky

    Šišky mám veľmi rada, samozrejme iba v tom prípade, ak sú vegánske. Nie je to inak ani v období fašiangov, preto nie je nič samozrejmejšie, ako že teraz nasleduje recept na vegánske fašiangové šišky, pobláznené rôznymi spôsobmi, aby boli ešte veselšie a ešte zdravšie.

    Pozrieť
  • recept na domáci pomarančový lekvár - blog

    Recept na domáci pomarančový lekvár

    Pomarančový lekvár bez cukru na Vianoce v 5 krokoch

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac