Jar je v plnom prúde, zobúdza sa aj pleť!
jar je v plnom prúde, zobúdza sa aj pleť!

Jar je v plnom prúde, zobúdza sa aj pleť!



Je starým pozorovaním, že zmeny ročných období vo veľkej miere ovplyvňujú stav pokožky. Čo sa deje, keď prichádza jar? Kým v zime spôsobuje problém šok zo striedania studeného vzduchu vonku a suchého vzduchu vnútri, na jar veľa slnečných lúčov, zvyšovanie teploty a vlhkosti vzduchu.

Ako môžete pomôcť svojej pleti aby sa prebrala? Krédom Manny je, že “v prírode je odpoveď na všetko”, len ju treba nájsť. Táto veta nachádza ozajstný zmysel práve na jar, kedy príroda žiari v plnej svojej sile.

Hýbte sa ľahko, buďte aktívni

Jar je najlepším dôvodom na zmenu životného štýlu, na nasadenie pravidelného pohybu na čerstvom vzduchu, môže to byť denná prechádzka, jogging. Pohyb je budíčkom nielen pre vaše svaly, ale osvieži sa aj krvný obeh. Môžete žiariť aj bez make-upu, v zrkadle budete vidieť zdravú sviežosť. A keď už make-up: asi ani nemusím hovoriť, aby ste sa v prírode pohybovali bez neho. Poteniu sa pri príjemnom tréningu nedokážeme vyhnúť, stekajúci make-up vás bude rozčuľovať, navyše sa môžu upchať aj vaše póry.

Vzrušujúci tip na jarný pohyb: vyskúšajte plogging, beh, počas ktorého zbierate smeti, a o ktorom som v minulosti v blogu písala tu.

So slnečnými lúčmi opatrne, ale nevyhýbajte sa im

Určite by ste v prírode radi trávili viac času, ale iba opatrne… UV-žiarenie je už aj v tomto období na úrovni letného (dokonca sa celkom nezníži ani v zime). Dôvod je jednoduchý: na jar je Zem bližšie k Slnku, preto je sila UV-žiarenia väčšia. Žiaľ, ako sú slnečné lúče príjemné, rovnako veľmi môžu byť aj škodlivé, UV-A, ktorá tvorí najväčšiu časť UV-žiarenia, preniká do hlbších vrstiev pokožky, čím spôsobí zápal (spálenie sa) a poškodenie buniek. Možno sa od prvých jarných slnečných lúčov nespálite, ale môže sa stať aj to. Už aj na jar si vyberte taký čas na pohyb vo voľnej prírode, kedy ešte slnko veľmi nepraží, noste slnečné okuliare a používajte krém na opaľovanie.

Exspirované alebo znudené kozmetické prípravky? Odbremeňte aj poličky!

Keď skončí exspiračná doba kozmetického prípravku, môže sa zmeniť nielen jeho konzistencia, farba alebo vôňa, ale aj jeho účinok. Keď na obale vidíte, že vypršala doba, kedy ho môžete po otvorení používať, potom neexperimentujte s produktmi, ktoré ostali z minulého roka (alebo ešte staršie), ale ani s dekoratívnymi kozmetickými prípravkami (špirála, farby na očné viečka). Keď si nedáte pozor, výsledkom môže byť aj podráždenie, alergická reakcia. Keby ste triedenie radi rozšírili na celý byt, vrátane šatníka alebo kuchyne, potom skvelé tipy nájdete tu.

Keď budete z téglikov vyberať krém rukami, už aj to zvyšuje riziko toho, že sa kvalita kozmetického prípravku zhorší už pred vypršaním jeho dátumu spotreby. Trikom profíkov je dôkladné umytie si rúk pred používaním krému, čo môže vo väčšine prípadov stačiť. Ešte účinnejším riešením je drevená špachtľa alebo kovová lyžička (ak je to možné, umelohmotnú neodporúčam, ale to vás asi neprekvapuje). Keď chcete ísť na istotu, vyberte si kozmetické prípravky takej konzistencie, ktoré sú v sklených fľaškách a dajú sa naberať pipetou.

Pokožku si osviežte ľahko vstrebávajúcimi sa krémami na vodovej báze.

Keď nemáte vyslovene suchý typ pokožky, potom je na jar najvyšší čas zaradiť do dennej rutiny starostlivosti o pokožku pleťové krémy na vodovej báze. (Keď máte suchú pokožku, nevzdávajte sa svojich krémov a sér na olejovej báze, pretože svojimi olejovými zložkami dopĺňajú lipidy.) Krémy na vodovej báze zvyšujú obsah vlhkosti v pokožke, čo je po zimnom období naozaj potrebné. Rýchlo sa vstrebávajú, nemusíte dlho čakať na to, aby sa po rannej starostlivosti o pokožku mohol začať deň, navyše ich môžete používať denne viackrát.

Na zvýšenie obranyschopnosti svojej pokožky, ako prípravu na leto, odporúčam Manna PRO Rebalancing MICROBIOME WATER CREAM s klinicky potvrdeným účinkom, ktorý zlepšuje ochrannú vrstvu pokožky, podporuje prirodzenú ochranu epidermu.*

**Na základe prístrojového testu nezávislého, medzinárodne uznávaného výskumného laboratória.

Aký je váš obľúbený jarný program na čerstvom vzduchu?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac