Čo sú to antioxidanty
Čo sú to antioxidanty

Čo sú to antioxidanty



Veľmi často môžeme počuť a čítať o tom, aby sme jedli a pili potraviny bohaté na antioxidanty, ošetrujme si pokožku kozmetickými prípravkami s bohatým obsahom antioxidantov.

Toľko pravdepodobne vie každý, že zelený čaj, horká čokoláda, tmavá zelenina so šupkou a ovocie obsahujú najviac antioxidantov v prírodnej forme.

Ale čo sú presne a prečo sú také dôležité?

Najlepšie by sa to dalo stručne zhrnúť asi tak, že antioxdanty sú také zlúčeniny, ktoré pomáhajú organizmu regenerovať sa, vyrovnávať sa s takými škodlivými vplyvmi, akými sú

  • UV lúče Slnka, ktoré poškodzujú DNA pokožky
  • znečistenie životného prostredia, dym, prach
  • stres
  • zápalové procesy prebiehajúce v organizme
  • iné voľné radikály uvoľňujúce sa z potravín.

Tieto všetky poškodzujú normálnu činnosť vašich buniek a môžu spôsobiť vznik mnohých vážnych ochorení.

Antioxidanty vám však pomôžu a chránia pred poškodením nervového systému, pred problémami srdca a obehovej sústavy, pred rakovinou, spomaľujú proces starnutia a posilňujú prirodzený obranný mechanizmus organizmu.

Preto pravidelne vo veľkom množstve konzumujte potraviny obsahujúce vitamíny skupín A, C a E, karotenoidy, nesýtené mastné kyseliny, medzi nimi Omega-3.

Natankujte svoj organizmus jahodami, černicami, čučoriedkami, paradajkami, mrkvou! Najlepšie sú vtedy, keď sú čerstvé a bez chemikálií!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac