Takto môže byť váš ranný a večerný rituál starostlivosti o pleť jednoduchý
takto môže byť váš ranný a večerný rituál starostlivosti o pleť jednoduchý

Takto môže byť váš ranný a večerný rituál starostlivosti o pleť jednoduchý



Len si to predstavte. Hlavným tajomstvom chutného, aromatického čaju spočíva vo vhodnom množstve a vysokej kvalite starostlivo vybraných surovín, čiže čaju. Presne takto to je aj s každodennou starostlivosťou o pleť, pretože takmer všetko závisí od toho, ako čistými zložkami a akého pôvodu svoju pokožku čistíte, ošetrujete.

Starajte sa o svoju pleť tak ako keby ste sa chystali na pitie čaju

Dôležité je aj načasovanie, keď sa čajové listy lúhujú veľmi dlho (navyše už nie je jedno ani to, pri akom stupni vody, závisí to od druhu čaju), snaha sa obráti proti nám, čaj môže byť nepríjemne a nezvratne horký. Aj s činnosťami pri starostlivosti o pleť sa to dá ľahko prehnať, alebo pokaziť. Očakávaný výsledok je v oboch prípadoch rovnaký, stav vašej pleti zďaleka nebude taký, ako ste si to vysnívali, a čo by ste mohli dosiahnuť kozmetickými prípravkami, ktoré sa k vám hodia.

Avšak nič nie je vryté do kameňa. Asi neexistuje taký druh čaju, ktorý chutí každému, mali by ste si ho vyberať podľa vlastnej chuti, osobnosti. Sú takí, ktorým sa viac hodí trpkosť zeleného čaju, kým ostatní uprednostňujú čierne čaje s intenzívnou chuťou alebo ovocné čaje s jemnou chuťou, ale sú aj takí, ktorí radšej siahnu po bylinkových čajoch, lebo na zmiernenie svojich ťažkostí hľadajú prírodné riešenia. Ozajstní fanúšikovia čajov nikdy nepovedia nie na pre nich nový druh čaju.

Zlaté pravidlo dennej rutiny starostlivosti o pleť je rovnaké: vyberajte si podľa typu svojej pokožky, podľa svojich kožných problémov a v zmysle svojich zásad, ale dajte priestor aj svojej fantázii. Zažívajte dobrodružstvá, majte odvahu vyskúšať vzrušujúce inovácie, novinky.

Moje tipy k vášmu ľahkému rannému a večernému rituálu starostlivosti o pleť


  • Iba prirodzene. Asi nemusím hovoriť, že vždy, keď je to možné, (aj) pri starostlivosti o pleť si vyberte kozmetické prípravky s obsahom prírodných zložiek. S Mannami to budete mať ľahké, na virtuálnych poličkách môžete siahnuť kamkoľvek, vždy sa stretnete s nápadmi prameniacimi z prírody.

  • Zobuďte ráno svoju pokožku jemným čistením. Ako súčasť ranného rituálu si očistite pleť Mannou vhodnou k typu vašej pokožky. Máme tendenciu zabúdať na ranné čistenie pokožky, pričom na čistom podklade sa lepšie uplatní nasledujúci krok, sérum, potom aj hydratačný krém na tvár. V rámci čistenia môžete smelo použiť aj mydlo, keď je to vami zvolené vhodné aj na čistenie tváre. Napríklad Mydlo z extra panenského olivového oleja je také šetrné, že si ním môžete čistiť tvár, aj keď je vaša pokožka suchá, citlivá. Na tvár môžete použiť aj Eben – čistiace mydlo na tvár s aktívnym uhlím. Jedinečné čierne mydlo vo všeobecnosti zlepšuje vzhľad aknóznej pokožky**, pokožku zmäkčuje a zmatňuje*, dobre pení *, jeho použitie je jednoduché a pohodlné a ľahko sa zmýva*.

*na základe štyri týždne trvajúceho výskumu medzinárodne uznávaného výskumného laboratória (pri použití jedenkrát denne) za účasti 25 žien (20 - 57 rokov) a ich subjektívnej spätnej väzby
**na základe štyri týždne trvajúceho výskumu medzinárodne uznávaného výskumného laboratória (pri použití jedenkrát denne) za účasti 25 žien (20 - 57 rokov)

  • Skombinujte rannú hydratáciu s vitalizáciou. Po vyčistení tváre, ale ešte pred nanesením denného hydratačného krému, vmasírujte so pleti pár kvapiek séra, aby ste zmiernili vplyvy UV žiarenia a pribúdajúceho veku. Mám hneď dva nápady, jedným je Manna PRO COLLAGEN BOOSTER HEXAPEPTIDE-11 SERUM, ktoré preukázateľne podporuje a prispieva k tvorbe kolagénu v pokožke*, a ktoré môžete pokojne zaradiť do svojej rutiny starostlivosti o pleť už po dosiahnutí 30 rokov, druhým je ľahko vstrebávajúci sa Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM s obsahom kyseliny hyalurónovej s tromi rôznymi molekulárnymi hmotnosťami a štruktúrami, ktoré klinicky preukázateľne viditeľne zmierňuje jemné linky a vrásky.**

 
*Sérum na základe výskumu medzinárodne uznávaného laboratória po pravidelnom používaní 28 dní v priemere o 10% zlepšil hustotu pokožky.
**Na základe prístrojových meraní medzinárodne uznávaného laboratória.

  • Večer vyskúšajte dvojkrokové čistenie. Pre vašu pokožku sú rovnakou záťažou rôzne škodlivé látky, ktoré sa na nej počas dňa usadia, rovnako ako aj tvoriaci sa maz, alebo zvyšky make-upu. Preto je dobré klásť na večerné čistenie tváre veľký dôraz. Na to môže poslúžiť dvojkrokové čistenie tváre, na začiatok olejové čistenie, ktoré ako druhý krok zdokonalí odstránenie nečistôt.

I keď sa dve fázy zdajú byť komplikované, rozhodne také nie sú. Prvým krokom môže byť taký Manna skrášľujúci olej použiteľný aj na tvári, ktorý vyživuje pokožku vzácnymi zložkami, a ktorý funguje aj ako odličovač, akým je Manna arganový skrášľujúci olej alebo Manna skrášľujúci olej z hroznových jadierok. Potom môže nasledovať prípravok na čistenie tváre podľa typu vašej pokožky, ktorý súčasne šetrne ošetruje, na toto je môj špeciálny tip Čistiace mydlo na tvár – White satin, ktoré sa môže použiť aj na suchú a citlivú pokožku. Keď máte problematickú pokožku, vyskúšajte Čistiace mydlo s gáfrom na tvár, ktoré klinicky preukázateľne znižuje množstvo vyrážok a čiernych bodiek*, citeľne znižuje tvorbu mazu v pokožke**, výsledky sú viditeľné už po prvom použití*, pokožku tiež zmatňuje, dokonale čistí, zmäkčuje a ošetruje*.

*na základe subjektívnych odoziev účastníkov výskumu medzinárodne uznávaného výskumného laboratória
**na základe prístrojových meraní medzinárodne uznávaného výskumného laboratória

 

Keď nepreferujete mydlo, použite Penu na čistenie pleti s výťažkom z uhoriek, ktorá pokožku upokojuje, hydratuje, osviežuje a rozžiari*, dokonale čistí* a je výborná na všetky typy pokožky*.

 

*na základe subjektívnych odoziev účastníkov výskumu nezávislého, medzinárodne uznávaného výskumného laboratória za účasti 25 žien (vo veku nad 18 rokov)


  • Ukončite deň niečím skutočne extra. Posledným akordom večernej starostlivosti o krásu môže byť popri neodmysliteľnej hydratácii sérum vhodné stavu a problémom vašej pleti. Keď vás trápi akné a upchaté póry, potom postupne zaveďte do svojho večerného rituálu pár kvapiek Manna PRO NMF+ANTIOXIDANT+10% AZELAIC ACID SÉRA, po nanesení séra na vodovej báze alebo krému na tvár. Zabraňuje vzniku akné*, je účinné proti upchatým pórom* a pri prevencii vzniku vyrážok a čiernych bodiek*. Keď máte normálnu alebo suchú pokožku, to extra môžete pridať použitím kolagén booster séra alebo séra s kyselinou hyalurónovou.


*na základe subjektívnych odoziev účastníkov výskumu nezávislého, medzinárodne uznávaného výskumného laboratória za účasti 11 účastníkov (pri používaní 28 dní)

  • Na záver, ale v neposlednom rade: aj vaše raňajky a večera nech sú priateľské k pokožke. Všetkým, čo sa dostane na váš tanier, zároveň vyživujete a chránite aj svoju pleť. Veľa zeleniny a ovocia, viac litrov nesladených tekutín (podľa možnosti voda), kontrolovanie optimálneho množstva, toto sú klasické základné pravidlá. Ktorá zelenina sa tradične považuje za zeleninu, ktorá zamedzuje starnutie? V tomto svojom príspevku z minulosti som sa s vami podelila o 3 prírodné praktiky proti vráskam, medzi nimi aj o toto tajomstvo.

 

Vaša rutina starostlivosti o pleť bude skutočne jednoduchá a záživná ako príprava vášho obľúbeného čaju vtedy, keď budete tieto povinnosti akceptovať s ľahkosťou. Neupustite ani z účinnosti, ani z prirodzenosti, ale vedzte, že vaša krása nemôže závisieť od očakávaní okolia, musíte vyhovovať jedine sebe. Len pokojne, bez stresu!

 

Aký je váš rituál starostlivosti o pleť? Povedzte to fanúšikom Manny, potešia sa.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac