3+1 dôvodov, pre ktoré vaše telo potrebuje vodu
3+1 dôvodov, pre ktoré vaše telo potrebuje vodu

3+1 dôvodov, pre ktoré vaše telo potrebuje vodu



Voda je základom každej funkcie tela. Stačí, ak sa napijete o trochu menej a hneď sa objavia príznaky: slabosť, bolesť hlavy, únava. Pozbierala som pre vás najdôležitejšie dôvody, kvôli ktorým potrebuje organizmus vodu, ale pitie vody je zároveň aj najdôležitejšou radou pri starostlivosti o krásu všetkých čias!

Je elixírom života, základ života, voda života – môžeme ju nazvať mnohými menami, H2O, čiže čistá voda, je najdôležitejšia spomedzi všetkých látok, ktoré sa do nášho organizmu dostanú. Vedeli ste, že 75% nášho tela tvorí voda? Keď sa nad tým zamyslíte, hneď si budete vedieť ľahšie predstaviť, akú kľúčovú úlohu zohráva vo vašom živote pitie vhodného množstva vody dostatočnej kvality.

Tu je 3+1 najdôležitejších argumentov v prospech pitia vody a aj najlepšie praktiky!

  1. Zabezpečenie životných funkcií
Voda je nevyhnutná ku tráveniu, k regulácii telesnej teploty, k vylučovaniu toxických látok, k činnosti buniek a ešte k mnohým ďalším funkciám. Mohli by sme povedať aj to, že v organizme prakticky nie je žiadna funkcia, ku ktorej by nebola potrebná čistá tekutina, pretože na činnosti organizmu sa podieľa ako „prepravca“. Denne sa odporúča vypiť minimálne 2 litre, ale v ideálnom prípade 3, alebo ešte aj viac litrov vody. Pokiaľ sa vám ťažko počíta, pri ktorom litre práve ste, potom odporúčam, aby ste si zaobstarali naplniteľnú fľašu s určitým objemom, vďaka čomu budete presne vidieť, koľko vody ste vypili.
  1. Zabránenie dehydratácii
Pri slove dehydratácia žijú mnohí v mylnej predstave, že sa nám to môže stať iba vtedy, keď viac dní nepijeme tekutiny, čo však nie je pravda. Pocit smädu je už prvým signálom dehydratácie, preto by bolo veľmi dôležité, aby sme s pitím nečakali dovtedy, keď už pociťujeme smäd. Kým si uvedomíme, že by sme mali piť, naše bunky sú už dávno pod optimálnou hladinou fungovania. Pocit smädu je navyše u každého individuálny a s pribúdajúcim vekom klesá, práve preto, pokiaľ sa chceme vyhnúť dehydratácii, musíme si vedome privyknúť na pravidelné pitie vody. Keď sa množstvo vody v tele zníži, odoberá vodu z krvi a buniek, čo vplýva na mozog, preto môže nastať aj stav bezvedomia.
  1. Krása pokožky
Dehydratácia sa najprv ukáže na pokožke a vlasoch. Nie náhodou sa hovorí, že krásna pokožka je symbolom zdravia, naša pokožka jemne naznačí, pokiaľ niečo s naším zdravím nie je v poriadku. Berte to ako varovný signál - ak je vaša pleť na dotyk drsná a extrémne suchá, s veľkou pravdepodobnosťou nepijete dostatočné množstvo vody. Môže sa stať aj to, že pijete veľa takých nápojov, ktoré z tela vodu odoberajú. Takými sú káva, čierny čaj a alkohol. Pokiaľ pijete dostatok vody, vaša pokožka bude zamatová, mäkšia, pružnejšia a aj vrásky sa na nej objavia ťažšie. Mali by ste vedieť aj to, že do pokožky sa voda dostane ako posledná a vplyvom počasia sa z nej vyparí ako z prvej, preto je potrebné vlhkosť dopĺňať nielen zvnútra ale aj zvonka. Odporúčam, aby ste vyskúšali Manna pleťový krém, ktorý obsahuje kyselinu hyalurónovú. Táto látka je preslávená tým, že pomáha viazať vodu, vďaka čomu bude starostlivosť ešte intenzívnejšia. Skôr, ako si ho
na očistenú pleť nanesiete, nastriekajte si na tvár trocha Manna kvetinovej vody, aby sa do vašej pleti dostalo ešte viac tekutín!

+1 Zabezpečenie optimálnej energetickej hladiny

Pri pití vody sa nesústreďte iba na jej množstvo, pretože vôbec nie je jedno, v akej forme tekutinu prijmete. Základným pravidlom je, že najlepšie je piť vysoko kvalitnú pitnú vodu (z kohútika), alebo nesýtenú minerálnu vodu. Vyhýbajte sa sladeným vodám, ale buďte opatrní aj s liečivými vodami, pretože majú veľmi vysoký obsah minerálnych látok, preto je dobré piť ich iba vo forme kúry. Sýtené nápoje, nápoje s obsahom cukru, alebo obsahom kofeínu, iba narušia optimálnu hladinu vody v tele. Pokiaľ radi pijete kávu, k šálke espresa vždy vypite aspoň 2,5 decilitra vody. Ako môžete vedieť, či pijete dostatočné množstvo vody? Pokiaľ denne idete na malú potrebu minimálne 6 krát a váš moč je svetlý, potom ste na dobrej ceste.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac