Skoncujte s vypadávaním vlasov!
skoncujte s vypadávaním vlasov!

Skoncujte s vypadávaním vlasov!



Vypadávanie vlasov, alebo plešatenie, je nočnou morou mnohých ľudí, ale zmenou životného štýlu je možné tento problém riešiť. Ukážem Vám, aké mám tipy!


Keď ste si v poslednej dobe všimli, že ráno nájdete na vankúši čoraz viac vlasov, a aj pri česaní sa Vám ostane na hrebeni viac pramienkov, potom je pravdepodobné, že Vám vlasy vypadávajú. Čo vypadávanie vlasov znamená?

Najprv sa vlasy začnú stenčovať, potom postupne vypadnú. Mali by ste vedieť, že vlasy sa na hlave nachádzajú v skupinkách tvorených 4-6 vlasmi. Najprv sa preriedia tieto skupinky na 3-4 vlasy, potom môže ostať už iba 1 vlas, nakoniec vypadne aj ten.

Nezľaknite sa!

Často sa stretávam s tým, že sa na vypadávanie vlasov sťažujú aj tí, ktorí v skutočnosti tento problém nemajú. Každému padajú vlasy, je to prirodzený proces, veď rovnako ako sa z Vašej pleti odstráni odumretá vrchná vrstva, tak sa musia meniť aj vlasy. Mali by ste vedieť, že vypadnutie približne 100 vlasov denne sa ešte považuje za úplne normálne. Ak máte dlhé vlasy, potom sa toto množstvo môže na prvý pohľad zdať omnoho väčšie, preto sa Vám môže zdať, že Vám vlasy vypadávajú v „chumáčoch“. Je dobré urobiť si test hrebeňom a spočítať, koľko v ňom za jeden deň ostane vlasov. Ak je toto množstvo omnoho viac ako 100 vlasov, prípadne sa na konci vlasov nachádzajú biele „guľky“, potom je podozrenie, že Vám vlasy vypadávajú.

Našťastie môže mať občasné vypadávanie vlasov mnoho príčin, ktoré môžete s trochou pozornosti zmeniť! Takto môžete problém zastaviť, alebo aj zvrátiť. Pozrime sa na to:

Zvládanie stresu

Trpíte nespavosťou, ťažko sa sústredíte, ste neustále napätí a nervózni? Ak je vo Vašom živote na dlhšiu dobu prítomný nadmerný stres, potom sa jeho negatívne účinky medzi prvými objavia na Vašich vlasoch a pokožke. Pokúste sa uvoľniť sa relaxačným cvičením, pohybom, meditáciou alebo jogou. Dobrým riešením je aj to, ak si pravidelne premasírujete pokožku hlavy, čím podporíte prekrvenie, vďaka čomu sa dostanú vlasové cibuľky k väčšiemu množstvu živín. Môžete tak urobiť počas umývania vlasov rukou, alebo aj pomocou kefy na masírovanie vlasovej pokožky.

Vedľajšie účinky liekov

Môže sa stať, že Vám spôsobujú vypadávanie vlasov niektoré druhy pravidelne užívaných liekov. Samozrejme, neodporúčam, aby ste samovoľne prestali užívať lekárom predpísané lieky, ale je dobré spolu sa zamyslieť nad tým, či dané lieky naozaj potrebujete. Odporúčam, aby ste sa porozprávali o tom, či existuje na Váš zdravotný problém nejaké alternatívne riešenie, prípadne či môžete byť bez príznakov zmenou životného štýlu alebo pomocou prírodných liečebných metód. Na niektoré časté problémy nájdete prírodné praktiky aj v mojom blogu.

Nedostatok železa

Vlasy, podobne ako všetky ostatné časti organizmu, potrebujú ku svojej činnosti isté živiny. Pokiaľ nekonzumujete potrebné množstvo vitamínov, organizmus nedokáže produkovať dostatočný rast vlasov, a aby si uľahčil svoju prácu, produkuje menej vlasov. Je to logické, lebo rast vlasov si vyžaduje silu a energiu. Vypadávanie vlasov spôsobuje hlavne nedostatok železa, preto odporúčam, aby ste konzumovali čo najviac strukovín, akými sú napríklad fazuľa, šošovica, žltý hrach alebo cícer.

Ak ste už vyskúšali všetko vyššie spomenuté, ale ani po pár mesiacoch nevidíte zlepšenie, potom by ste mali vyhľadať dermatológa, nakoľko vypadávanie vlasov môže byť spôsobené aj mnohými internými chorobami, ale na jeho pozadí môžu byť aj genetické príčiny, alebo starnutie. Dôležité je, aby ste si všímali seba samého, vedomým a pozitívnym prístupom sa dá vyriešiť veľmi veľa vecí!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac