Takto zachovajte krásu svojich vlasov

takto zachovajte krásu svojich vlasov Pružné, lesklé, zdravé vlasy ši vyžadujú veľa pozornosti, ak patríte medzi šťastlivcov, potom ani nie. Pozbierala som pre Vás päť najdôležitejších vecí, ktoré v žiadnom prípade nerobte, ak sú Vaše vlasy jemné a vyžadujú zvýšenú starostlivosť.
  1. Horúci vzduch, kulma
Už ste mohli veľa počuť o tom, že horúci vzduch a kulma môžu vlasy vysušiť a vlasy sa môžu začať lámať. Vždy, keď je k tomu príležitosť, nechajte, aby Vaše vlasy uschli samé, pri izbovej teplote, alebo použite fén na miernejšom teplotnom stupni. Vyhýbajte sa každodennému umývaniu vlasov, ich sušeniu horúcim vzduchom a ich úprave kulmou a žehličkou na vlasy.
  1. Silné chemické výrobky
Mnohé z nich škodia nielen Vašej pokožke, ale obsahujú aj látky, ktoré môžu dráždiť Vaše oči, alebo Vám škodia pri vdýchnutí, a môžu poškodiť aj Vaše vlasy. Zámena šampónov za mydlá na umývanie vlasov môže veľa pomôcť a je dobré, keď viete: väčšina tužidiel a lakov na vlasy obsahuje alkohol. Ak ich používate, potom je dobré raz za týždeň zábalom na vlasy eliminovať škody, ktoré spôsobujú. Manna skrášľujúce oleje môžete na ošetrovanie končekov vlasov použiť hoci aj každý deň, a ako zábal Vám odporúčam predovšetkým čistý kokosový olej.
  1. Slnko
Škodlivé slnečné lúče poškodzujú aj Vaše vlasy, navyše sa môže spáliť vlasová pokožka, čo je obzvlášť nepríjemné, nakoľko neexistuje skutočne dobré riešenie na ošetrovanie spálenej vlasovej pokožky.
  1. Príliš tesne zopnuté vlasy
Ak si svoje vlasy každý deň zopínate do tesného drdolu alebo copu, večné „naťahovanie“ vlasov Vás môže stáť ich stratu: môže spôsobiť vypadávanie vlasov. Občas svoje vlasy nechajte vydýchnuť, nechajte vetrať pokožku vlasov a obmieňajte účesy, ktoré nosíte.
  1. Nedostatok vitamínov
Kyselina listová, Omega 3 a vitamíny skupiny B, železo, zinok, selén - tieto sú možno najdôležitejšie. Ak máte pocit, že Vaše vlasy sú vo výnimočne zlej forme, dajte si záležať na tom, aby vo Vašom jedálnom lístku častejšie figurovali prívarky z listovej zeleniny , rôzne kôstkovice a zdravé obilniny.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac