7 najlepších jedál na očistu pečene!
7 najlepších jedál na očistu pečene!

7 najlepších jedál na očistu pečene!



Vedeli ste, že pečeň je jedinou takou časťou tela, ktorej časť je orgán a časť žľaza? Zastáva veľmi dôležité úlohy, preto sa oplatí dať si na ňu pozor.


Pečeň je obdivuhodný orgán, lebo robí veľmi veľa vecí naraz: okrem vyčistenia v organizme nahromadených toxických látok riadi aj tvorbu krvi, zohráva úlohu pri činnosti imunitného systému a uskladňuje vitamíny. Možno by Vás ani nenapadlo, ako v tomto uponáhľanom svete svoju pečeň zaťažujeme: kvôli našim stravovacím návykom musí takmer vždy pracovať v detoxikačnom režime, dajú jej zabrať aj mastné jedlá, ale aj vtedy musí pracovať naša pečeň, keď vypijeme pohár alkoholického nápoja.

Keď pociťujete chronickú únavu, bolesť hlavy, kožné problémy alebo tráviace poruchy, potom je možné, že to súvisí s preťažením pečene. Samozrejme, nemusíme hneď myslieť na to najhoršie, ale ako to môžeme zlepšiť? Zmeňte svoje stravovanie tak, aby obsahovala viac takých potravín, ktoré podporujú očistu pečene. Ukážem Vám tie najlepšie, ktorými môžete svojmu organizmu poskytnúť trocha pomoci tým, že podporíte činnosť buniek pečene a obnovíte ich!

Zelený čaj

Zelený čaj je silným detoxikantom a podporuje organizmus aj pri spaľovaní tukov. Nachádza sa v ňom látka menom katechýn, ktorá podporuje spracovanie tukov a zabraňuje, aby sa tuky nahromadili v pečeni. Zelený čaj dokonca chráni pečeň aj proti škodlivým účinkom alkoholu.

Avokádo

Ak budete avokádo konzumovať s potravinami s vysokým obsahom beta - karoténu, pomáha pečeni absorbovať provitamín A, ktorý potom premení na vitamín A. Avokádo je bohaté na glutatonin. Táto látka je dobrá na to, aby z pečene odstránila toxické látky a pomáha udržať správnu funkciu orgánov.

Kurkuma

Kvôli vysokému obsahu kurkumínu zmierňuje zápal, preto priaznivo vplýva aj na pečeň, podporuje regeneráciu buniek pečene.

Grapefruit

V grapefruite je veľmi veľa vitamínov a minerálnych látok, ako aj užitočného vláknitého materiálu a pektínu. Tieto môžu prispieť k posilneniu pečene. Druhá zlúčenina, ktorá sa nachádza v grapefruite menom glutatonin, zase okrem iného zohráva úlohu aj pri odstránení ťažkých kovov.

Orechy

Vo veľkom množstve obsahujú aminokyselinu l-arginín, ktorá podporuje odstránenie amoniaku z pečene. Okrem toho sú rôzne orechy bohaté na glutatonin a omega-3 mastné kyseliny, ktoré podporujú prirodzené čistiace procesy pečene.

Mrkva

Táto úžasná zelenina vo vysokom množstve obsahuje beta-karotén, ktorý je organizmus schopný premeniť na vitamín A. Je dôležité, že konzumáciu surovej mrkvy alebo mrkvovej šťavy nepreháňajte, lebo nadmerné množstvo beta–karoténu môže pečeň poškodiť.

Listová zelenina

Listová zelenina, podobne ako mrkva, čistí krv, zohráva úlohu pri odstraňovaní karcinogénnych látok, čím podporuje detoxikačnú činnosť pečene a jej očistu. Popri tom je nízka aj jej kalorická hodnota.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



  • avatar
    • Dušan
    • 2018-02-12 17:46

    Kurkuma je celkovo prospešná pre celý organizmus, od imunity až po detox.

    • Dušan
    • 2018-02-12 17:46
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2018-02-13 08:47

      Milý pán Dušan,

      ďakujem za Váš príspevok, súhlasím s týmto tvrdením:)

      • Andrea Vargová
      • 2018-02-13 08:47

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac