Takto si ošetrujte vlasy bez chemikálií

takto si ošetrujte vlasy bez chemikálií Šampóny, balzamy, penové tužidlá a gély na vlasy sú plné chemikálií a zložiek, ktoré Vaše vlasy a vlasovú pokožku vysušujú. Ak máte možnosť, obchádzajte ich.

Mannami môžete nahradiť hoci aj šesť rôznych prípravkov z obchodov, ktoré teraz zbytočne zaberajú miesto vo Vašej kúpeľni. Namiesto všetkých Vám viem ponúknuť prírodné, účinné riešenia, podľa typu vlasov.

Na umývanie vlasov:

Najlepšie riešenie je supermydlo – Manna mydlo pre zdravé vlasy, ktoré je vhodné na umývanie mastných, suchých, ale aj extra jemných vlasov. Tri druhy olejov vyživujú vlasy a dodávajú im zdravý lesk, zelený íl ošetruje Vašu pokožku a vlasové korienky, levanduľový a čajovníkový esenciálny olej sa postarajú o zdravie vlasovej pokožky a príjemnú vôňu mydla. Zbohom, mastné vlasy, vypadávanie vlasov a štiepiace sa končeky!
Na vlasy s lupinami môže použiť aj COCO mydlo s čajovníkovým olejom, kokosový olej bohato ošetruje pokožku aj vlasy, čajovníkový olej pomáha v boji proti mastnej pokožke hlavy.
Zoznam Manna mydiel vhodných na umývanie vlasov nájdete v mojom staršom článku.

Kondicionér

Zmiešajte jeden jogurt s rozdrveným banánom, pridajte polievkovú lyžicu olivového oleja a medu. Zmes nechajte na vlasoch pôsobiť desať minút, potom dobre prepláchnite čistou vodou.

Ošetrovanie končekov vlasov, vyrovnanie vlasov

I keď na tento účel môžete použiť ktorékoľvek Manna exotické maslo alebo skrášľujúci olej, ale nič nie je lepšie na ošetrovanie končekov vlasov ako organický panenský kokosový olej. Ak máte jemné vlasy, ktoré sa ľahko strapatia, táto metóda môže skoncovať s Vaším problémom.

Na zvýraznenie vlnitých, kučeravých pramienkov

V miske zmiešajte po 2-2 polievkové lyžice bambuckého masla, organického panenského kokosového oleja a Aloe vera gélu, používajte za lyžičku zmesi namiesto gélu alebo tužidla na vlasy.
Gél na vlasy môžete vyrobiť aj z (rastlinnej) želatíny a esenciálnych olejov: štvrť šálky (rastlinnej) želatíny premiešajte s polovicou šálky horúcej destilovanej vody a nechajte vychladnúť tri hodiny. Keď zmes vychladne, pridajte 4-6 kvapiek vybraného esenciálneho oleja a znova premiešajte. Skladujte v chladničke, gél Vám vydrží čerstvý asi dva týždne.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

  • avatar
    • Soňa
    • 2016-02-08 10:58

    Vaše mydlo na vlasy používam už dlho a som s ním spokojná. :) iba som si všimla, že končeky vlasov už nie sú také jemné ako pred tým, ale drsné a tvrdé. Neviete čo s tým?

    • Soňa
    • 2016-02-08 10:58
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2016-02-08 13:47

      Milá pani Soňa, odporúčam kokosový olej, ktorý je veľmi cenený a používa sa pre vlasové zábaly proti lámaniu vlasov a končekov, a tiež proti vypadávaniu vlasov. Je veľmi vhodný pre vlasy suché, poškodené a rozstrapkané. Zábal z kokosového oleja aplikujte pred umytím vlasov, po jeho nanesení si vlasy zabaľte do uteráka a po dvoch hodinách si ich umyte obvyklým spôsobom. Po čase budú vaše vlasy objemnejšie a hustejšie.:)

      • Andrea Vargová
      • 2016-02-08 13:47

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac