7 vecí, ktoré môžu spôsobiť vypadávanie vlasov
7 vecí, ktoré môžu spôsobiť vypadávanie vlasov

7 vecí, ktoré môžu spôsobiť vypadávanie vlasov



Obdobie jarnej únavy a vypadávaniu vlasov je už dávno za nami, ale Vás trápi, prečo Vám stále vypadávajú vlasy? V pozadí tohto javu môžu stáť nasledovné príčiny:

- nedostatok vitamínov alebo stopových prvkov

Týmto názvom je možné pomenovať dôvod, keď Vášmu organizmu chýba železo, zinok, selén, vitamín B, alebo iné, dôležité zložky potrebné pre zdravý rast vlasov. Vypadávanie vlasov môže spôsobiť aj drastická, alebo nesprávne zvolená diéta, závažný nedostatok železa (anémia), alebo zlá absorpcia živín. Ak máte podozrenie na nedostatok vitamínov, stravujte sa pestrejšie a konzumujte viac listovej zeleniny. Na chrumkanie si zvoľte za hrsť semien a uvidíte, Vaša koruna krásy bude raz-dva znova krásna.

- hormonálne zmeny

Mnohé mamičky po pôrode nečakane prekvapí zvýšené rednutie doposiaľ krásnych, hustých vlasov vypestovaných počas obdobia tehotenstva. Nemajte obavy, je to celkom prirodzený stav spôsobený hormonálnymi zmenami. V prípade ak máte podozrenie na jednoduchý nedostatok vitamínov, venujte zvýšenú pozornosť svojmu jedálničku.

Vypadávanie vlasov môže aj v iných životných etapách signalizovať hormonálne problémy, napr. ťažkosti so štítnou žľazou. Ak sa domnievate, že práve to môže byť dôvodom Vašich príznakov, požiadajte o lekársku pomoc. Pokiaľ užívate hormonálnu antikoncepciu, alebo ste ju práve vysadili - aj v tomto prípade môžete spozorovať zvýšené vypadávanie vlasov.

- zápaly

Na to myslí zrejme menej ľudí, ale je fakt, že aj pokazený zub, alebo prebiehajúci zápalový proces môže byť dôvodom zvýšeného vypadávania vlasov. V každom prípade sa nechajte vyšetriť a ako prvý krok navštívte svojho zubára!

- vytrhávanie a ťahanie vlasov, príliš silný vrkoč alebo drdol

Neprospeje to Vašim vlasovým cibuľkám a neustále ťahanie vlasov môže mať za následok aj vypadávanie vlasov v postihnutých častiach.

- stres

Je pravdepodobne najčastejšou príčinou, ktorá sa v súvislosti s vypadávaním vlasov spomína deň čo deň. Nepodceňujte ho ani Vy, pretože neustály stres môže skutočne spôsobiť vypadávanie vlasov, obzvlásť vtedy, ak sa k nemu pridruží aj nedostatok spánku a nevyvážená strava.

 - vplyv určitých liekov

Aj vedľajšie účinky niektorých liekov môžu byť zodpovedné za vypadávanie vlasov, preto si pred ich užívaním prečítajte písomnú informáciu pre užívateľa.

- dedičná predispozícia

Žiaľ stáva sa, síce zriedkavo, ale môže postihnúť aj ženy. Ak sa vo Vašej rodine objavilo dedičné vypadávanie vlasov, je možné, že na efektívne zmiernenie príznakov budete potrebovať lekársku pomoc.

O tom, ako Vám môžu pomôcť rôzne prírodné metódy, správne zostavený jedálniček a stimulovanie krvného obehu pokožky hlavy som Vám písala obšírnejšie v mojom skoršom príspevku.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac