Pýtate sa: po akom čase je zmena viditeľná?

pýtate sa: po akom čase je zmena viditeľná?

Koľko musíte počkať, aby ste sa vedeli rozhodnúť, že nový ošetrujúci prípravok je účinný a vhodný práve pre Vašu pokožku?

Túto otázku si kladiem aj ja pri kúpe každého nového kozmetického prípravku. O čo závažnejší je kožný problém, o čo viac chemikálií ste doteraz používali na ošetrovanie pleti, aby ste odstránili či zakryli problém, o to viac času bude vaša pokožka potrebovať na to, aby fungovala znova nerušene a vyrovnane po dlhých rokoch s chemikáliami.

Ak sa rozhodnete, že vám nestačí vymeniť iba jeden-dva prípravky, ale sa rozhodnete pre niektorú Manna sadu na kožné problémy, urýchlite tým proces regenerácie. Zmeny budú viditeľné nie po 6-12 týždňoch používania, ale s Mannou už po 2-3 týždňoch. Toľkoto času v každom prípade potrebujete na zmenu.

Niektoré Manny si zamilujete okamžite, pretože ak vyberiete vhodnú práve na svoj typ pleti a k jej stavu, už po jednej aplikácii pocítite rozdiel na
svojej pokožke.

  • Na to, aby si na zmenu navykla aj Vaša koža, a aby nedostatok vody nemusela kompenzovať vytváraním mazu, bude potrebovať niekoľko týždňov. Ak je vaša pokožka mastná a náchylná na vznik akné, toľko trpezlivosti určite budete potrebovať. Situácia je podobná aj pri citlivej pokožke so sklonom k ekzémom, nechajte jej dostatok času na prispôsobenie sa šetrnejšej starostlivosti.

  • K tomu všetkému je, samozrejme, potrebná aj hygiena bez chemikálií. Účinok čistiacich mydiel na tvár možno nebudete registrovať okamžite, ale evidentné zmeny nastanú už po pár dňoch. Po niekoľkých dňoch sa väčšina vyjadrila, že po umytí nie je suchá pleť napnutá a mastná a k večeru sa neleskne tak intenzívne.

  • Pri používaní krémových dezodorantov sa občas môže stať, že detoxikácia pokožky sa prejaví nepríjemnými príznakmi. Nedovoľte, aby vám prípadné a len niekoľko dní trvajúce nadmerné potenie ubralo z nadšenia. Je to len dočasný stav, ktorý rýchlo pominie. Len čo sa vyčistia vaše póry, na zachovanie sviežosti vám postačia krémové dezodoranty bez chemikálií.

  • Nezvykom môže byť aj to, že používanie prírodných masiel vyžaduje o niečo viac trpezlivosti ako vodnaté krémy a telové mlieka z obchodu. Pritom niet pochýb, že sa vám oplatí venovať vašej pokožke pár minút navyše, kým sa vám v dlani rozpustia úplne čisté, prírodné, koncentrované účinné látky zachované vo svojom prirodzenom stave.

Možno sa vám to všetko zdá byť prácne, ale nie je. Používaním prírodných výrobkov pri starostlivosti o telo môžete dať mnohým kozmetickým prípravkom posledné zbohom. Zdravá a čistá pleť je krásna aj bez mejkapu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac