Hydratačná starostlivosť o pleť v zime v 5 krokoch

hydratačná starostlivosť o pleť v zime v 5 krokoch

1. Hydratujte svoju pokožku už pri sprchovaní

Teplá voda a para rozšíria Vaše póry. Využite, že po nich sa maslá, penové krémy a oleje, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť pokožky, rýchlejšie a dôkladnejšie vstrebú. Máte približne minútu na to, aby ste ich vmasírovali do ešte vlhkej pokožky, a potom už nemáte inú starosť, musíte len opatrne vysušiť z pokožky kvapky vody, ktoré na nej ostali.

2. Na starostlivo o pleť používajte skrášľujúce oleje

V zime je vhodnejšie používať trocha ťažší, hustejší a výživnejší olej na pleť, aby ste naozaj účinne dokázali bojovať proti zime, vetru a suchému vzduchu vo vyhrievaných priestoroch, ktoré Vašej pleti škodia. Ak ste doteraz používali vodový krém, nastal vhodný čas zameniť ho za skrášľujúci olej, najmä ak trávite veľa času vonku – uvidíte, pokožka Vám za to bude vďačná. Ani v prípade, že sa líčite, sa nemusíte vzdať luxusnej starostlivosti na celý deň. Jednoducho doprajte svojej pleti čas, aby sa exotické maslo alebo skrášľujúci olej vstrebali, a o niekoľko minút neskôr môžete začať s líčením.

3. Starostlivosť o pery na prvom mieste

Asi nie je nič rušivejšie ako popraskané suché pery, nehovoriac o tom, že to ani nevyzerá dobre. Ako tomu možno predísť? Pravidelným peelingom: na nepoužitú zubnú kefku dajte trochu kokosového oleja a jemne premasírujte svoje pery. Potom nechajte, nech sa olej vpije. Nasledovať môžu balzamy na pery, medzi ktorými nájdete už aj farebné varianty na palete Manny.

4. Pravidelný peeling proti vysušenej pokožke

Nájdite si čas a týždenne raz si dôkladne predrhnite pokožku, aby ste ju zbavili odumretých buniek. Či si už vyberiete kefu, alebo prírodné peelingy s cukrom, robte len opatrné pohyby, aby ste si pokožku neporanili. Vyhnite sa zapáleným a poraneným miestam na pokožke.

5. Dbajte o dostatočnú vlhkosť vzduchu v miestnosti

Izbové rastliny, odparovanie alebo zvlhčovače vzduchu veľa pomôžu nielen Vášmu kašľu, ale aj stavu Vašej pokožky. Nie vždy postačí dostatočný príjem tekutín. Stratu vlhkosti je potrebné dopĺňať aj zvonka.

Netrápi Vás suchá, ale mastná pokožka?

Možno ste to nevedeli, ale treba mať na pamäti fakt, že Vaša pokožka môže vyvažovať nedostatok vlahy nadmernou tvorbou mazu. Výskyt vyrážok a akné môže mať veľa príčin, ale mastná pokožka v zimnom období môže byť následkom častejšej konzumácie mastnejších a korenistých jedál, ako aj vplyvom straty tekutín v suchom prostredí. Ak Vy bojujete s týmto problémom, mali by ste venovať zvýšenú pozornosť vonkajšej a vnútornej hydratácii pokožky.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac