Mapa Vašej tváre

mapa vašej tváre

Ak Vaša pokožka nie je mastná, a predsa sa Vám z času na čas na určitých miestach vytvorí akné, príčin môže byť niekoľko. Tieto problémy môžu spôsobovať hormonálne poruchy, vlhkosť vzduchu alebo nešťastne zvolený účes.

Tu je mapa, aby ste sa vedeli zorientovať medzi možnými príčinami:

Akné na línii vlasov

Najpravdepodobnejšie ich spôsobuje potenie, najmä nevhodné čistenie pleti po športe. Používajte čistiace mydlo s gáfrom na tvár, a priamo na akné aplikujte čajovníkový esenciálny olej, ktorý môžete používať aj bez riedenia.

Akné, komedony na čele

Ľahko sa môže stať, že ak máte ofinu, problémy môže spôsobiť masť z vlasov, ktorá sa dostáva na čelo, prípadne aj neustále podráždenie, ako sa Vám vlasy dotýkajú čela. V tejto spojitosti Vám tiež odporúčam používanie produktov Manny zo sady pre problematickú pokožku, následne si pokožku hydratujte a vyživte bambuckým maslom.

Akné na brade

Tieto sú najproblematickejšie: cystické, zapálené a bolestivé akné môže spôsobovať stres, konzumovania nadmerného množstva cukru, či hormonálne zmeny. U na to náchylných sa obvykle objavia pár dní pred menštruáciou. Najdôležitejšie v tomto prípade je nikdy, za žiadnych okolností ich nevytláčať, lebo sa zápal ešte viac rozvinie. Ako sa s nimi môžete vysporiadať? Najdôležitejšia je prevencia: veľa tekutín, čistiace čaje, obmedziť sladkosti v kritickom období. Ak sa už objavili zapálené uzlíky, ich liečenie môžete urýchliť čajovníkovým esenciálnym olejom a na umývanie tváre používajte len jemne čistiace mydlá: z extra panenského olivového oleja, alebo White Satin.

Akné v okolí úst

Ak sa Vám stáva pravidelne, že máte akné len v tejto oblasti, oplatí sa Vám zamyslieť sa nad tým, čo ste jedli v minulých dňoch, lebo je ľahko možné, že za príznakmi sa môže skrývať nejaká potravinová alergia alebo intolerancia (najčastejšie citlivosť na mliečny cukor), alebo konzumácia nadmerného množstva soli.

Nech sú príčiny Vašich problémov akékoľvek, pokúste sa konzumovať čím menej umelých pridaných látok a cukru, a doprajte si dosť spánku, ak môžete. Dodržujte pitný režim a nájdite si relaxačnú techniku, ktorá Vám najviac vyhovuje. Na čistenie a vyživovanie pleti sú tu pre Vás Manny.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac