Prírodný kozmetický prípravok? Účinnosť a prirodzenosť sa nevylučujú!
prírodný kozmetický prípravok? Účinnosť a prirodzenosť sa nevylučujú!

Prírodný kozmetický prípravok? Účinnosť a prirodzenosť sa nevylučujú!



Čo je prírodné, to nemôže byť zároveň aj účinné? Prečo nie. Pozbierala som pre vás všetko, čo sa ukrýva za tým, keď na Mannu povieme, že je účinná.

Prečo by nemohlo byť aj účinné to, čo je prírodné?

V súvislosti s prírodnými kozmetickými prípravkami koluje veľa mýtov, medzi nimi aj to, že čo je “prírodné”, čiže pozostáva z prírodných zložiek, to nemôže byť dostatočne účinné. Musíme znova skonštatovať: nie je to tak, avšak nie je jedno už ani to, čo rozumieme pod pojmom účinnosť.

Od kozmetického prípravku väčšinou každý očakáva zmiernenie, riešenie na vlastný kožný problém. Ľudia so suchou pokožkou zmiernenie napnutia, ľudia s mastnou pokožkou zase zmiernenie vyrážok. Čiže, kým je pre niekoho účinnosť „iba“ príjemný, upokojujúci pocit, ostatní možno očakávajú viditeľnú zmenu. Účinnosť preto závisí aj od toho, čo ako účinné cítite.

Niektorí váhajú vybrať si prírodný kozmetický prípravok preto, lebo si myslia, že tieto sú odporúčané iba na citlivú pokožku, a že aj ich účinnosť je vyčerpaná istou jemnosťou. V niektorých prípadoch ani samotná jemnosť nie je zanedbateľný účinok, avšak pravdou je, že prírodné kozmetické prípravky môžu byť ideálne pre všetky typy pokožky. Nie preto, lebo sú univerzálne, i keď je faktom, že aj medzi Mannami sú také, ktoré sa dajú použiť pri všetkých typoch pokožky. Ale ich účinnosť zaručene nespočíva iba v ich jemnosti.

Zdrojom účinnosti je príroda

V Manne začína účinnosť tam, že sa o vynikajúcich vlastnostiach prírodných zložiek presvedčíme aj my sami. Ani do jednej Manny sa nemôže dostať taká zložka, o ktorej by sme nevedeli či je prírodná, a či sú jej hodnoty pravé.

Ale nie iba my tvrdíme, že nepoužívame umelé prídavné látky, syntetické konzervačné látky a farbivá (a že nerobíme ani testy na zvieratách). Manny sú prírodné kozmetické prípravky ocenené prestížnymi organizáciami prírodnej kozmetiky. Zaslúžené ocenenia potvrdzujú, že o prirodzenosti nielen hovoríme, ale že si ju ustrážime aj pri zaobstarávaní surovín na výrobu Mánn a aj pri procese ich spracovania.

Na produktovej stránke každej Manny môžete aj vy vidieť logá, ktoré označujú ich ocenenia.

Logo Vegan Society naznačuje výlučne rastlinné zložky. BDIH COSMOS Natural potvrdzuje, že Manna bola vyrobená šetrnými procesmi, že neobsahuje parabény, geneticky modifikované zložky, ani ropné deriváty, a že suroviny na jej výrobu pochádzajú z kontrolovaných, dôveryhodných zdrojov. Ocenenie Leaping Bunny potvrdzuje, že pri procese výroby neboli robené testy na zvieratách, na Slovensku sme v tomto na popredných miestach.

Preukázaná a klinicky potvrdená účinnosť

Keď budete čítať, že má daná Manna „preukázateľný“ alebo „klinicky potvrdený“ účinok tak to znamená, že tvrdenia o jej účinku potvrdili nezávislé, medzinárodne uznávané výskumné laboratóriá.

🌺 Čo je preukázateľný účinok? Časť výskumov sú subjektívne testy používateľov, kedy dobrovoľníci patriaci do daného (daných) typu pokožky pravidelne, väčšinou po dobu 28 dní, používajú konkrétnu Mannu. Testy prebiehajúce pod dohľadom dermatológa majú prísne kritériá, okrem iného, že sa nemôžu používať žiadne iné prípravky s podobným účinkom, že je potrebné dodržiavať odporúčania k prípravku, napríklad, že danú Mannu je treba používať denne dvakrát, ráno a večer. Na konci výskumu sa urobí zápisnica o pozorovaných výsledkoch, na základe ktorých odborníci inštitútu zistia, ktoré tvrdenia o účinkoch sa môžu považovať za preukázateľné.

Touto metódou potvrdilo nezávislé laboratórium aj preukázateľnú účinnosť séra Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM s obsahom betaínu a kyseliny hyalurónovej s tromi rôznymi molekulárnymi štruktúrami. Sérum sa vsiakne do pokožky rýchlo*, jeho používanie je príjemné a pohodlné, pokožke dodá zdravý lesk*, pokožka bude na pohľad zdravá, pružná a plná života.*

*Na základe subjektívnych testov nezávislého, medzinárodne uznávaného laboratória, po používaní 28 dní.

🌺 Čo znamená, keď je účinok Manny klinicky potvrdený? Pri inom type výskumov vykonáva laboratórium prístrojové merania. Keď sa tvrdenie o účinku potvrdí aj touto formou, potom môžeme hovoriť o “klinicky potvrdenom” účinku.

Manna PRO COLLAGEN BOOSTER HEXAPEPTIDE-11 SERUM klinicky potvrdene: podporuje tvorbu kolagénu v pokožke* a prispieva k tvorbe kolagénu v pokožke.* Potvrdzujú to špeciálne prístroje, ktoré merajú hustotu pokožky. Aj tu sa vyhotovuje podrobná zápisnica, v ktorej sa zaznamenávajú zmeny pokožky účastníkov výskumu, po ich vyhodnotení určia odborníci klinicky potvrdený účinok.

*Sérum podľa výskumu nezávislého, medzinárodne uznávaného laboratória pri pravidelnom používaní 28 dní zlepšuje hustotu pokožky v priemere o 10%.

🌺 Sú Manny, ktorých účinnosť potvrdzujú užívateľské aj prístrojové testy, majú preukázateľný aj klinicky potvrdený účinok súčasne. Medzi takéto patrí okrem iného aj Manna PRO BETAIN +TRI-MOLECULAR HYALURONIC ACID SERUM, ktoré okrem už vyššie preukázateľných účinkov aj klinicky potvrdene viditeľne zmierňuje jemné linky a vrásky*, znižuje množstvo, veľkosť a dĺžku vrások.*

*Na základe prístrojových meraní nezávislého, medzinárodne uznávaného laboratória.

Nepotrebujete robiť kompromisy

Účinnosť Mánn vyrobených z prírodných zložiek spočíva vo vyberaných zložkách, ale aj v tom, že pri každom kroku výrobného procesu dbáme na prirodzený prístup.

Manny testované v laboratóriácj a ocenené prestížnymi medzinárodnými inštitúciami vás presvedčia, že aj taký kozmetický prípravok môže byť účinný, ktorý obsahuje prírodné zložky rastlinného pôvodu, a ktorý nebol testovaný na zvieratách.

Aký účinok očakávate od svojej obľúbenej Manny? Už ste vyskúšali prírodné a účinné Manna PRO séra a water creamy?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac