5 omylov o prírodných kozmetických prípravkoch
5 omylov o prírodných kozmetických prípravkoch

5 omylov o prírodných kozmetických prípravkoch



Asi nie je iný druh kozmetických výrobkov, o ktorom koluje toľko mylných informácií, ako o prírodných kozmetických prípravkoch. Posvietila som si na 5 najčastejších, a prezradím vám aj to, aká je pravda v súvislosti s nimi.

Mnohí z vás sa ma pýtali, či predsudky okolo prírodných kozmetických prípravkoch majú nejaké opodstatnenie. Práve preto som sa rozhodla tak, že vymenujem tie tvrdenia, ktoré som už často počula, a budem na ne aj reagovať, aby som vám pomohla zorientovať sa v mori informácií.

Tu je 5 najčastejších omylov v súvislosti s prírodnými kozmetickými prípravkami a pravda o nich!

  1. „Prírodné kozmetické prípravky sú drahšie, ako tie ostatné”
Nuž, ak vás doteraz od používania prírodných kozmetických prípravkov odrádza to, že ste ich považovali sa príliš drahé, potom mám pre vás dobrú správu: nielenže nie sú drahšie, ale často sú dokonca lacnejšie od svojich „obyčajných” kolegov. Dôvod je jednoduchý: nepožívame umelé prídavné látky, syntetické konzervačné látky, farbivá, ani žiadne chemikálie, preto pri výrobe produktov nemusíme žonglovať s tuctom zložiek. Navyše pri niektorých výrobkoch, napríklad pri esenciálnych olejoch, sme obmedzili aj papierové balenie, čím chránime životné prostredie a zároveň znižujeme náklady na ich výrobu.

  1. „Každý prírodný produkt je bez testov na zvieratách”
Mnohí si myslia, že pokiaľ je niečo prírodným kozmetickým výrobkom, je automaticky bez testov na zvieratách. Bodaj by to tak bolo, ale, žiaľ, nie je! Možno, že samotná firma nerobí testy na zvieratách, ale zato suroviny, s ktorými pracuje, môžu byť týmto testom podrobené. Pokiaľ si chcete byť istí, že je daný produkt zaručene bez testov na zvieratách, potom na jeho balení hľadajte logo skákajúceho zajaca. Toto logo môžu nosiť iba tie výrobky, pri ktorých dôkladne prešetrili každého jedného dodávateľa a zistili, že testy na zvieratách nerobia ani spoločnosti, ktoré vyrábajú suroviny na výrobu samotných kozmetických výrobkov. Som hrdá na to, že Manna disponuje logom Cruelty Free, ktoré to potvrdzuje: logo Leaping Bunny nájdete na každej jednej Manne! U nás je ochrana zvierat takou základnou zásadou, ktorá je súčasťou našej filozofie, a ktorej sa budeme vždy držať.

  1. „Prírodné kozmetické prípravky neobsahujú žiadne umelé suroviny”
Pravdou je, že je vždy lepšie veci preskúmať a dôkladne si prečítať zoznam zložiek, lebo veru existujú také „prírodné kozmetické prípravky”, v ktorých nájdete napríklad parfum, čo nie je prírodná látka. My používame na prevoňanie Mánn iba a výlučne 100% prírodné esenciálne oleje. Prečo by sme používali syntetické látky, keď už príroda vytvorila najúžasnejšie vonné kompozície?

  1. „Prírodné kozmetické prípravky nie sú natoľko účinné"
Pokiaľ si už istý čas prírodné kozmetické prípravky obzeráte, ale máte obavy, že nebudú natoľko účinné, ako ostatné kozmetické výrobky, potom by ste mali vedieť, že označenie „prírodný“ vôbec neznamená nižší účinok. Každý výrobok testujem mesiace až roky, a keď už pozitívny výsledok vidím aj na sebe, pošlem ich do nezávislých, medzinárodne uznávaných laboratórií. Výsledky laboratórnych analýz a kontrolných testov ma zakaždým potešia: vtedy sa stáva oficiálnym, ako veľmi sú Manny užitočné. Napríklad Luxusný elixír na pleť zmierňuje hĺbku a dĺžku vrások a poskytuje pocit hydratácie. Naše čistiace mydlo na tvár Eben na základe laboratórnych testov všeobecne zlepšuje stav aknóznej pleti, navyše pleť dokonale čistí!

  1. „Prírodné kozmetické prípravky sa odporúčajú iba pre ľudí s citlivou pokožkou”
Je mylné myslieť si, že prírodné kozmetické prípravky sú iba pre tých, ktorí majú extrémne citlivú pokožku. Produkty bez chemikálií prospejú každému typu pleti. Na palete Manny nájdete dokonalé produkty, či máte mastnú pleť (Mydlo Eben), suchú (Mydlo s extra panenským olivovým olejom) alebo problematickú pokožku (COCO mydlo s morskou soľou). Pre starostlivosť o vlasy tiež nájdete Manny vyrobené na normálne, suché aj mastné vlasy.

Pokiaľ by ste chceli vedieť viac v súvislosti s prírodnými kozmetickými prípravkami, napíšte ich do komentára.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac