Keď trénujete v lete, dávajte pozor na tieto 4 veci!
keď trénujete v lete, dávajte pozor na tieto 4 veci!

Keď trénujete v lete, dávajte pozor na tieto 4 veci!



Keď poviete: letný tréning, vo vašej fantázii sa môže objaviť kopa veselých obrázkov – slnečné lúče, radosť, výbušné energie, príjemná spoločnosť, vychladená miestnosť alebo slnečná pláž. Letný tréning môže mať mnoho tvárí, sú však aspekty, ktorým sa musíte všade prispôsobiť.

Prvé cvičenie: voda predovšetkým!

Voda je životom pre každú jednu bunku vášho tela, aj v lete. Už pred tréningom vypite dostatok tekutín (aspoň 2-2,5 litra), podľa možnosti vo forme čistej, neochutenej vody. Počas tréningu môžete mať sklon zabudnúť na smäd, na toto si dajte pozor. Asi nemusíme hovoriť, aby ste ani cez deň nevolili cukrom sladené nápoje či kávu? Dobrou správou je, že obsah vody skonzumovaného ovocia sa započítava do množstva prijatých tekutín.

Pocit smädu je už vážnym varovným signálom. Keď ho pocítite, pravdepodobne strácate viac vody, ako ste prijali, musíte sa napiť. Aby ste ľahšie pochopili signály svojho tela, prečítajte si náš článok z minulosti, z ktorého zistíte, ktoré sú 3+1 dôvody, prečo vaše telo prosí vodu.

Aj vaša pokožka potrebuje vodu! Okrem toho, že ju vyživujete zvnútra, uvedomelo, príjmom dostatočného množstva tekutín, vyberte pre ňu takú Mannu, ktorá sa o ňu postará s rovnakou dokonalosťou aj zvonka. Naším tipom je Manna patriaca medzi pre-aging Manny Gél bez vône s kvetinovými esenciami a kyselinou hyalurónovou. Jednou z jeho zložiek je voda a za gélovú konzistenciu vďačí kyseline hyalurónovej, ktorá zaisťuje pružnosť a plnosť pokožky. Môže sa používať na normálnu, suchú, mastnú a dokonca aj citlivú pokožku, rovnako ako na starostlivosť o tvár a telo.

Druhé cvičenie: športujte vonku, ale buďte opatrní!

Už sme spomínali, že v lete môže byť mimoriadne teplo? ? Horúčava, hlavne jej extrémna verzia, nie je dobrým priateľom, hlavne keď je reč tréningu. V kritickom čase aj z hľadiska opaľovania sa, teda medzi 11 a 15 hodinou, nikdy nešportujte vonku, hlavne keď je vydaná výstraha kvôli vysokým teplotám.

Váš organizmus aj sám naznačí, keď musíte byť v teple opatrnejší. Prvý varovný signál je svalový kŕč; keď si ho všimnete počas tréningu, ihneď spomaľte, napite sa! Keď sa vám zatočí hlava, silnejšie sa potíte, zrýchli sa vám tep, potom vám už hrozí stav vyčerpania z tepla, v tomto prípade tréning ukončite! Úpal, ktorý je sprevádzaný silnou bolesťou hlavy, nutkaním na vracanie a nedostatočným potením, je stav, kedy je potrebné volať záchranku.

S dostatočnou opatrnosťou sa týmto stavom môžete vyhnúť a budete sa musieť sústrediť „iba“ na to, aby ste si vychutnávali zvolenú športovú aktivitu. Ktorý šport môžete bezpečne vykonávať v ranných alebo poobedných hodinách (niektoré aj vnútri počas dňa)? Zopár osviežujúcich nápadov, ku ktorým nebudete potrebovať špeciálne vybavenie, iba príjemnú spoločnosť: plážový volejbal, bedminton, frisbee, joga v exteriéri. A čo môžete športovať aj sami: cvičenie, prechádzka, jogging, jazda na kolieskových korčuliach, kolobežke, stacionárny bicykel, bicyklovanie sa.

Neexperimentujte iba so športom! Vyskúšajte prírodné metódy proti poteniu bez chemikálií! Vyberte si Neparfumovaný krémový deodorant na citlivú pokožku, z ktorého stačí malé množstvo rozotrieť na dlaniach, potom rovnomerne vmasírovať do podpazušia. Nechajte uschnúť a hotovo! Krémový deodorant je šetrným, ale účinným riešením proti poteniu, lebo neutralizuje baktérie, ktoré spôsobujú nepríjemné pachy. Vďaka obsahu bambuckého masla sa neroztopí ani v teple a môžete ho používať aj vtedy, keď máte citlivú pokožku.

Tretie cvičenie: osviežte sa v chladnej izbe!

Nemajte výčitky svedomia ani vtedy, keď máte namiesto slnečnej lúky alebo pláže v lete chuť trénovať doma, medzi štyrmi stenami. Čo je lepšie: telocvičňa alebo domáce prostredie? Jedno je isté, kvôli riziku úpalu sa nemusíte obávať ani na jednom mieste.

Nech sa rozhodnete pre ktorékoľvek z nich, nezabúdajte: ekologické zmýšľanie zaväzuje k tomu, aby ste používali prístroje poháňané elektrickou energiou premyslene, napríklad klímu alebo stroje v telocvični. Na výrobu elektriny sú často potrebné fosílne nosiče energie, čo zaťažuje životné prostredie. Klíma môže škodiť zdraviu aj iným spôsobom. Keď je to možné, studený vzduch nenamierte na seba, a i keď je to veľmi ťažké, rozdiel medzi vonkajšou vnútornou teplotou nech nikdy nie je viac ako 6-8 stupňov.

Ani pohyb medzi štyrmi stenami nebude nudný, keď budete pri ňom v myšlienkach cestovať vo svojich najobľúbenejších destináciách.

Existujú také Manny, ktoré tieto vysnívané cestu vyzdvihnú na ešte vyššiu úroveň. Takýmito sú Manna kokteilové mydlá, ktoré vyvolávajú spomienky, navádzajú náladu, očaria.

Základom Manna kokteilového mydlo Mojito je kokosový a olivový olej, ale nie len preto ho odporúčame po športe (na sprchovanie, umývanie si rúk). Obsahuje mätu, ktorá spôsobuje na pokožke taký chladivý pocit, ako keby sa teplota znížila o niekoľko stupňov. Toto môže prekonať azda iba šálka studeného mätového čaju, jedného z mála druhov čajov, ktoré sú za studena ešte lepšie ako za tepla.

Štvrté cvičenie: po tréningu nevynechajte strečing!

Po letnom tréningu môžete mať pocit, že ste plní energie, že by ste vedeli kedykoľvek začať odznova. Tento pocit je však klamlivý; strečing je nevyhnutný!

Okrem tekutín sa odporúča dopĺňať si aj bielkoviny, potrebujú ich vaše svaly. Ale mali by ste sa najesť hneď po tréningu, alebo trocha neskôr? A čo by ste mali jesť po tréningu, keď chcete chudnúť? A čo keď chcete zväčšiť svalovú hmotu? O aspektoch stravovania sa po tréningu sme v minulosti hovorili tu v našom blogu.

Nezabúdajte ani na oddych medzi dvomi tréningami, aj toto znižuje riziko možných neskorších úrazov.

Ku strečingu po tréningu odporúčame aj Manna sprchové gély v praktickom balení, ktoré sa dajú ľahko znova uzavrieť a prenášať; len ich hodíte do svojej obľúbenej tašky a po tréningu budú vždy s vami. Náš tip: vyberte si Manna sprchový gél s vôňou rozmarínu a mäty: je chladivý, osviežujúci, prírodný, bez chemikálií a výborne pení.

Máte takého priateľa, ktorý podobne ako vy rád hrá bedminton, cvičí jogu alebo behá? Podeľte sa spoločne o radosti z letného športovania a osviežujúcich, chladivých Mánn!



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

  • ružová voda bez chemikálií - blog

    Ružová voda bez chemikálií

    Ružová voda tonizuje, hydratuje, omladzuje. Osviežuje a vyhladzuje pokožku. Má upokojujúci účinok, pomáha aj pri starostlivosti o citlivú pokožku, navyše si ju môžete urobiť aj sami, za pár sekúnd!

    Pozrieť
  • tu sú výhercovia manna narodenín! - blog

    Tu sú výhercovia Manna narodenín!

    Ďakujem, že ste sa aj Vy zúčastnili osláv trinástych narodenín Manny

    Pozrieť
  • z čoho si radšej kúpiť bio? - blog

    Z čoho si radšej kúpiť bio?

    Keď je reč o zelenine a ovocí, ako zástanca zdravých potravín bez chemikálií, samozrejme, zo všetkých by som kupovala tú verziu, ktorá bola vypestovaná za najlepších, najprirodzenejších podmienok

    Pozrieť

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac