Ružová voda bez chemikálií
ružová voda bez chemikálií

Ružová voda bez chemikálií



dRužová voda tonizuje, hydratuje, omladzuje. Osviežuje a vyhladzuje pokožku. Má upokojujúci účinok, pomáha aj pri starostlivosti o citlivú pokožku, navyše si ju môžete urobiť aj sami, za pár sekúnd!

Môžete ju používať na tvári aj dekolte – hoci aj denne viackrát -, v lete môže nahradiť denný krém. Môžete ju pridať do kúpeľa a môžete k nej pridať aj pár kvapiek esenciálneho oleja (napr. ruža, ruža palmová).

Všetko čo budete potrebovať, sú

  • pár ruží bez chemikálií
  • destilovaná voda, čistená voda, minerálna voda – čo máte radšej
  • menšia miska
  • esenciálny olej – môžete vynechať
  • sterilizovaná fľaša

Lupene rozoberte a vložte do misky!


Prilejte toľko vody, aby sa lupene tesne ponorili. Zohrejte na miernom ohni, potom pred bodom varu odstavte hrniec z ohňa a nechajte vodu vychladnúť.

Po čase (buďte trpezliví, cca o 1 hodinu) lupienky stratia svoju farbu a na povrchu vody sa objaví aj pár kvapiek ružového oleja. Kvetinové lupienky vyžmýkajte a hotovú ružovú vodu prelejte do fľašky.

Neoplatí sa robiť naraz veľa, lebo sa môže pomerne rýchlo pokaziť – v každom prípade ju skladujte v chladničke. Pred použitím ružovú vodu pretrepte, hlavne vtedy, keď ste do nej pridali aj esenciálny olej, aby sa kvapky oleja „rozsypali” vo vode.

Urobíte ju? :)



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac