Čistenie tváre krok za krokom

Čistenie tváre krok za krokom Myslíte si, že umývanie si tváre je najjednoduchšia vec na svete? Premyslite si to ešte raz. Dostávam obrovské množstvo otázok, z ktorých sa dozvedám, že veľmi veľa ľudí trpí kožnými problémami preto, lebo si svoju pleť čistia a ošetrujú nesprávne.

Dúfam, že aj Vám pomôže, ak zhrniem krok za krokom, ako si najlepšie čistiť pleť od rôznych nečistôt.
  1. Najprv si umyte ruky
Áno, najdôležitejšie je, aby ste sa svojej tváre dotýkali oba čistou rukou, preto si ruky umyte ešte pre čistením tváre. Na antibakteriálne mydlá však je lepšie zabudnúť raz a navždy. Že prečo? O tom som Vám napísala tu.
  1. Používajte vlažnú vodu
Príliš teplá voda môže poškodiť citlivú ochrannú vrstvu pokožky a môže spôsobiť rozšírenie ciev. Umývať si tvár studenou vodou je zase nedostačujúce k tomu, aby mohlo mydlo skutočne účinkovať. Pre umývanie si tváre je najideálnejšia voda telesnej teploty.
  1. Navlhčite si tvár
Mydlová pena šetrnejšie čistí a menej vysušuje tvár, ak je pleť vlhká.
  1. Mydlovú penu si vytvorte v rukách, až potom ju naneste na tvár
Časť Manna mydiel má bohatú penu, avšak niektoré Manny, napríklad Čistiace mydlo na tvár – White satin, alebo Víline mydlo s olejom z hroznových jadierok, majú penu krémovejšiu, ale Mydlo z extra panenského olivového oleja, ktoré je vyrobené pre najcitlivejšiu pokožku, takmer vôbec nepení. Ak ešte neviete, ktoré mydlo od Manny – bez chemických látok – by ste si mali vybrať na čistenie svojej tváre, vyplňte si náš test typu pleti!
  1. Mydlo si z tváre dôkladne zmyte
Dajte si obzvlášť pozor na líniu vlasov a na spodnú časť brady, pretože prípadné zostatky peny z mydla, ktorá zaschne na pokožke, môžu upchať póry.
  1. Používajte iba čistý a mäkký uterák
Asi Vám nemusím hovoriť, že všetky utierky, hubky a špongie, ktoré sa pravidelne používajú pri umývaní, sa veľmi rýchlo stanú rajom pre baktérie, preto Vám neodporúčam niečo podobné nepoužívať aj na umývanie tváre. Uterák na tvár by mal byť mäkký, je potrebné ho často meniť a podľa možnosti ho používať iba na tento účel, najmä ak je Vaša pleť citlivá, so sklonom na akné a ekzém.
  1. Maslo, penový krém alebo skrášľujúci olej naneste na ešte vlhkú pokožku
Takto môžete naozaj účinne zabrániť strate vlhkosti pleti.

+1 Pred nanesením masky si vždy umyte tvár. Pred peelingom je očistenie tváre tiež dôležité, okrem prípadu, ak použijete COCO mydlo s morskou soľou, čo je mydlo, aj peeling v jednom

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac