Antibakteriálne mydlo? Nemá žiadny zmysel

antibakteriálne mydlo? nemá žiadny zmysel
Ďalší výskum potvrdzuje, že používaním antibakteriálnych mydiel nebudete o nič čistejší ani viac chránen
í voči infekciám. Vedci z Južnej Kórey skúmali v laboratórnych podmienkach, nakoľko účinne odstraňuje dôkladné umytie rúk tých 20 druhov baktérií, ktoré spôsobujú najčastejšie infekcie. U skúmaných osôb zistili, že antibakteriálne mydlá nemali o nič lepšie výsledky než tie klasické.

Tr
iklosan je nielen rizikový, ale dokonca aj neúčinný?

Výrazne to nasvedčuje tomu
, že situácia je takáto. Antibakteriálne mydlá sa vyrábajú väčšinou s chemickou látkou zvanou triklosan, ktorý pridávajú do prostriedkov na umývanie rúk a sprchových gélov pre jeho antiseptic a konzervačný účinok. Táto chemická látka má pomerne zlú povesť, vo veľkom množstve a pri pravidelnom používaní má vyslovene zdravie poškodzujúce účinky: môže spôsobovať rezistenciu voči antibiotikám, vyvolávať alergické reakcie a narušiť rovnováhu hormonálneho systému. Nie náhodou považujú zodpovedné orgány EÚ jej používanie za bezpečné len v minimálnej koncentrácii.

Teraz však vysvitlo aj to, že mydlo s triklosanom nechráni pred chorobami lepšie ako obyčajné mydlo.

Stačí, ak si ruky umývate 20 sekúnd pod teplou vodou, a už sa nemusíte obávať baktérií spôsobujúcich najčastejšie a najnebezpečnejšie infekcie.
Zdroj: http://goo.gl/lAV8F3

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac