10 skvelých detoxikačných jedál, z ktorých najmenej 3 nájdete aj vo svojej kuchyni!
- Ovocie
Pokúste sa zaradiť do svojho jedálneho lístka viac takého ovocia, ktoré sa dopestuje v našich končinách, a s ohľadom na dané ročné obdobie je možné zberať ho vždy čerstvé.
Tip: Na jeseň jablká, hrozno (Vedeli ste, že biele hrozno pomáha pri ochoreniach pečene a kŕčových žilách, červené hrozno zasa pri chorobách pľúc a pri astme, na druhej strane je však ktorýkoľvek jeho druh vynikajúcim detoxikačným prostriedkom?), slivky, hrušky.
- Zelená listová zelenina
- Brokolica
- Cesnak
- Citrón
Citrón je skutočná zásobáreň vitamínu C a jeho „fungovanie“ nie je hocijaké: transformuje toxíny do stráviteľnej podoby a pomáha ich rýchlejšiemu vyplaveniu z organizmu. Ak chcete využiť jeho účinky naplno, začnite každé ráno pohárom teplej vody s citrónom.
- Zelený čaj
- Mungo fazuľa
- Surová zelenina
Jedzte (pite) veľa cibule, mrkvy, kelu, ružičkového kelu a karfiolu...
- Sezam
- Medvedí cesnak
Aké detoxikačné potraviny ešte poznáte?
Pripomienky
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť