Ani vy nemáte radi popraskané, suché pery?
ani vy nemáte radi popraskané, suché pery?

Ani vy nemáte radi popraskané, suché pery?



Zimná starostlivosť o pery, prírodne!

Aj vaše pery vyschnú vo veternom počasí? Darmo používate značkový ošetrujúci prípravok na pery, vaše pery ostávajú rovnako popraskané? Alebo je situácia po čase dokonca ešte horšia?

Keď vaše pery vyschnú, alebo v horšom prípade dokonca popraskajú, to nie je len bolestivé, ale aj je to aj nepekný pohľad.

To, že studený vietor a chladné počasie vaše pery vysušia, sa stáva, žiaľ, bežne. Vtedy je dobré dbať na to, aby ste ich intenzívnejšie hydratovali, aby ste pili viac vody a chránili si ich pred nepriazňou počasia.

Keď pomoc očakávate od ošetrujúcich prípravkov na pery z poličiek obchodov a nakoniec ostanete sklamané, dôvodom je pravdepodobne to, že ste si kúpili prípravok s obsahom chemikálií, ktorý namiesto toho, aby vašim perám navrátil ich mäkkosť, bude na ne mať ešte horší účinok.

Na čo si dajte pozor, a ktorým zložkám sa vždy vyhnite?

Vazelína: ropný derivát, ktorý na povrchu pier vytvára povlak, nedovolí im dýchať, preto ide o ošetrenie iba naoko, asi tak, ako keby ste si na vysušené ruky natiahli rukavice, aby ste problém zakryli namiesto toho, aby ste si ich nakrémovali.

V zime nepoužívajte rúže, lebo chemikálie obsiahnuté vo farbivách môžu pokožku vysušiť. Keď napriek tomu túžite po farebných perách, potom si nájdite prírodný kozmetický prípravok. Svoj organizmus zbytočne zaťažujete aj vonnými látkami (parfum), navyše ich môžete ľahko aj prehltnúť.

Glycerín: väčšinou sa môžete stretnúť s jeho syntetickou formou, k je v prípravku vo vysokej koncentrácii, odoberá vlhkosť z hlbších vrstiev pokožky, preto tá môže ľahko vyschnúť.

Alkohol: vo veľkom množstve tiež vysušuje pokožku, preto keď máte suchú pokožku, vyhýbajte sa mu!

Parabény: všetky zložky s nevysloviteľným názvom začínajúce na „para” sú škodlivé, môžu zničiť nielen vašu hormonálnu rovnováhu, ale podľa výskumov sú dokonca potenciálnymi spúšťačmi rakoviny. Na obale si prečítajte zloženie výrobku, a keď nájdete takýto komponent, radšej ho nepoužívajte.

Zaujíma vás, ako by ste si mohli ošetrovať pery prírodne a zdravo?

Potom čítajte ďalej!

Čo si natrieť na popraskané pery, keď sa nechcete trápiť kvôli chemikáliám?

Med: je plný dôležitých vitamínov, ktoré pokožku ošetrujú a hydratujú, okrem toho má aj protizápalový účinok. Obnoví unavenú pokožku.

Extra panenský olivový olej: prírodný hydratačný prípravok, pokožke vyslovene prospieva. Natrite si ním svoje popraskané pery a budú znova mäkké!

Bambucké maslo: jeden z najlepších hydratačných prípravkov, dokonca má protizápalový a hojivý účinok, preto je pre vaše pery doslova super riešením! Keď doma ešte nemáte žiadne, zaobstarajte si jedno.

Mangové maslo: bohaté na zdravé mastné kyseliny, pery nielen vyživuje, ale aj zmäkčuje.

Panenské kokosový olej: ľudia žijúci v trópoch poznajú jeho blahodarný a ošetrujúci účinok už tisícky rokov, vyskúšajte ho aj vy.

Uhorky: keďže uhorky z viac ako 90% pozostávajú z vody – dokonca obsahujú aj vitamín C -, majú super hydratačný účinok. Na suché pery si poukladajte plátky uhorky a nechajte ich pôsobiť po dobu 5 minút.

Aloe vera: gélová hmota v aloe vera je vynikajúcim hydratantom, lebo viaže molekuly vody. Výborne ošetruje suché pery.

Kakaové maslo: známy je jeho hydratačný účinok. Keďže aj jeho chuť je výborná, nevadí ani to, keď ho zjete.



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac