Akné, vyrážky a čierne bodky – a už dosť!
akné, vyrážky a čierne bodky – a už dosť!

Akné, vyrážky a čierne bodky – a už dosť!



Tipy pre peknú, čistú pleť

Čistá, pekná pokožka je snom každej ženy. V období puberty, pri hormonálnych poruchách a neznámej alergii je takmer nemožné vyhnúť sa nepríjemným, často bolestivým vyrážkam, škaredým čiernym bodkám. Pozbierala som pre vás pár užitočných tipov, ktoré môžete použiť pre zachovanie čistoty svojej pokožky – aj vtedy, ak je v úzadí pokožky s vyrážkami vážny problém a aj vtedy, keď vás „len“ jednoducho trápi mastná pokožka. (Pozor! Kým nepoznáte skutočný dôvod problému, nebudete môcť pomôcť svojej pokožke na 100% aby bola bez príznakov.)

Prečo sa pokožka mastí, prečo sa tvoria vyrážky?

Nadmerná tvorba kožného mazu (mastná pokožka) vedie ku vzniku akné. Póry sa upchajú, v mazovej žľaze sa začne vyvíjať zápal. Môže to mať nespočetné množstvo príčin hoci aj v dospelosti: nesprávna životospráva, stres, nedostatok pohybu, nevhodná starostlivosť o pokožku (a hoci aj hormonálna porucha).

Denná rutina, ktorá pomáha:

  • Pite veľa vody

Znie to banálne, viem, ale veľa vody pokožku rozžiari. Vyskúšajte, že počas 3 dní vypijete denne 3 litre tekutín: zmena na vašej pokožke bude fantastická.

  • Každý deň si odstráňte make-up

Pokožka sa v noci regeneruje, preto proti nej páchate vážny atentát, keď si make-up necháte aj na noc. Vaše póry sa upchajú, akné sa rozšíri, pokožka plná baktérií sa zase bráni zapálenými vyrážkami. Make-up si odstráňte každý večer.

  • Keď máte čas, dôkladne (!) si vyčistite pleť denne aspoň dvakrát.

Denne dvakrát použite Manna čistiace mydlo vhodné k typu vašej pokožky, keď je vaša pokožka suchá, po vyčistení pleti si ju natrite prémiovým bambuckým maslom.

  • Cez deň sa snažte vyhýbať sa dotýkania svojej tváre

Mám na mysli to, že sa neustále nedotýkajte pokožky, lebo počas každodennej práce si nájde na vašich rukách hniezdočko obrovské množstvo baktérií. Keď sa budete stále dotýkať svojej tváre, potom tieto nečistoty prenesiete na citlivú pokožku tváre plnú otvorených pórov.

  • Stravujte sa vyrovnane

K dosiahnutiu čistej pokožky je nevyhnutná vyvážená, pestrá strava. Váš jedálniček nech obsahuje veľa ovocia, zeleniny, pokožke prospieva hlavne zelená listová zelenina. Pokúste sa jesť menej čokolády, olejnatých semienok, kakaa, lebo tieto všetky pokožku mastia, rovnako ako aj veľmi mastné a korenisté jedlá.

  • Čisté nástroje na líčenie

Keď sa líčite, tak určite používate veľa rôznych nástrojov na líčenie. Tieto štetce, špongie a aplikátory sú, žiaľ, domovom miliónov patogénov. Preto je dôležité, aby ste ich aspoň týždenne raz dezinfikovali, napríklad vo vlažnej vode, do ktorej pridáte 4-5 kvapiek čajovníkového esenciálneho oleja s dezinfekčným účinkom.

Aké sú vaše triky?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac