Čo tak vyskúšať ružové alebo jádeitovo zelené ? Znie to dobre, však?
Pre dosiahnutie čo najintenzívnejších farieb nechajte vajcia ponorené do farbiva v chladničke celú noc. Na 1 šálku rátajte s obsahom 240 ml.- Modrošedá: zmiešajte šálku mrazených čučoriedok so šálkou vody a nechajte zmes odstáť, pokiaľ nedosiahne izbovú teplotu. Vyberte čučoriedky a maľovanie sa môže začať.
- Modrá: štvrtinu červenej kapusty nakrájajte na malé kúsky a pridajte k nej 4 šálky vriacej vody. Pridajte 2 lyžice octu. Nechajte zmes vychladnúť a opatrne vyberte plátky kapusty.
- Jádeitovo zelená: ošúpte 6 fialových cibúľ, pridajte 2 šálky vody a varte cibuľové šupky na miernom ohni 15 minút, následne prefiltrujte. Pridajte 3 polievkové lyžice octu.
- Svetlá žltozelená: ošúpte 6 jabĺk, pridajte 1-½ šálky vody a varte šupky varte na miernom 20 minút. Prefiltrujte a pridajte 2 polievkové lyžice octu.
- Oranžová: ošúpte 6 cibúľ, pridajte 2 šálky vody a varte cibuľové šupky na miernom ohni 15 minút, následne prefiltrujte. Pridajte 3 polievkové lyžice octu.
- Svetlá červeno-oranžová: k šálke vriacej vody pridajte 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky. Pridajte 2 polievkové lyžice octu.
- Žltá: asi 10dkg nakrájanej mrkvy varte s 1-½ šálkou vody 15 minút, prefiltrujte a pridajte 2 polievkové lyžice octu.
- Horčicovo žltá: k šálke vriacej vody pridajte 2 polievkové lyžice prášku kurkumy. Pridajte 2 polievkové lyžice octu.
- Hnedá: k šálke silnej kávy pridajte polievkovú lyžicu octu.
- Tmavá ružová: nakrájajte stredne veľkú cviklu a pridajte 4 šálky vriacej vody. Pridajte 2 polievkové lyžice octu, nechajte vychladnúť a vyberte kúsky cvikly.
- Levanduľová: zmiešajte šálku hroznovej šťavy s polievkovou lyžicou octu.
Zdroj: http://www.bhg.com/holidays/easter/eggs/natural-easter-egg-dyes/
Pripomienky
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!