Zlepšite si látkovú výmenu!

zlepšite si látkovú výmenu! Ku koncu zimy sa už takmer každý rozhodol, ako zmeniť svoj životný štýl alebo seba samého: niekto chce schudnúť, iný žiť zdravšie a je aj taký, kto sa chce len dobiť energiou po dlhých, tmavých dňoch.

Ak
si aj Vy lámete hlavu nad niečím takýmto, je dôležité vedieť, že veľkou pomocou pri ktoromkoľvek pláne je dobré trávenie a menej stresu.

Zhrnula som Vám, čo všetko Vám môže pomôcť pri dosiahnutí Vašich cieľov:

  1. Najdôležitejšie: spánok
Ak spíte zle alebo málo, Váš organizmus dostane signál, že potrebuje viac energie. Ak sa nechcete celý deň ospalo ponevierať, tak sa snažíte dostať do formy buď kofeínom, alebo cukrom, čo veru v žiadnom prípade nie je dobrým riešením. Nedostatok spánku môže vyvolať aj vážne ochorenia a už v krátkom čase vedie k priberaniu na váhe. Ak to inak nejde, ľahnite si už skoro a aspoň cez víkend si doprajte poobedňajší spánok. Budete vidieť, že sa Vám chuť do jedla znormalizuje a nebudete mať takú chuť na cukor a energetické jedlá.
  1. Pohyb!
Nezľaknite sa, nie to je dôležité, aby bol nesmierne zaťažkávajúci, či svaly budujúci, alebo aby ste ním spálili tuky. Je oveľa zdravšie nájsť si takú formu pohybu, ktorú sa na dlhý čas viete vtesnať do denného programu a robíte ho s radosťou. Môže to byť pravidelná joga, či polhodinová prechádzka, dvadsaťminútové domáce cvičenie, každodenné chodenie po schodoch alebo uvoľnený tanec na Vašu obľúbenú hudbu. Je to úplne jedno, podstatné je, aby ste sa cítili dobre, keď sa Vám rozprúdi krv.
  1. Rozmanitá strava
Ak stále alebo aspoň často jete tie isté jedlá, Vaše trávenie si navykne na opakujúcu sa stravu. Vyskúšajte nové veci, skúste konzumovať viac vlákniny, ale podľa možností nie vo forme sladených ovocných štiav.
  1. Viac tekutín a rozmanitejšie
Pite väčšie množstvo tekutín – viac druhov bylinkového, zeleného či bieleho čaju a čistej vody (denne maximum 2 litre), jedzte polievky a uvidíte, že aj samotná rozmanitosť Vám zlepší náladu.

Môžete vyskúšať aj tento diétny tip s jablčným octom: v pohári vody rozmiešajte za čajovú lyžičku jablčného octu a každý pokrm začnite tým, že to celé vypijete. Môžete dať
, samozrejme, ocot aj na šaláty, podstata je, že podporuje trávenie a pomáha odbúravať tuky.
  1. Dobré načasovanie
Zadeľujte: počas dňa jedzte málo, ale pravidelne. Najlepšie je, ak každé tri hodiny zjete pár hltov, takto nebudete mať pocit hladu a neminie sa Vám energia. Na noc však vypnite úplne. Miesto jedenia neskoro večer nechajte organizmus odpočívať 10, alebo radšej 12 hodín.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac