Na čo všetko je dobrý čajovníkový olej?

na čo všetko je dobrý čajovníkový olej? Čistotu šíriaci, gáfrový, osviežujúco voňajúci čajovníkový olej je jednou z najúžasnejších zložiek prírodnej kozmetiky na ošetrovanie mastnej, problémovej pokožky s vyrážkami, preto ho rada používam aj pri výrobe Manna produktov:


  • z neho je vyrobené COCO mydlo s čajovníkom na mastnú pokožku s vyrážkami, resp. ho v prvom rade odporúčam na svrbiacu pokožku hlavy náchylnú na tvorbu lupín

  • Manna čajovníkový esenciálny olej si môžete pomocou prsta, alebo vatovej tyčinky dať priamo na iritujúcu, zapálenú vyrážku. Nechajte na pokožke jednu-dve hodinky, následne umyte vodou. Ešte lepšie je, ak daný proces zopakujete ešte v ten deň o niekoľko hodín neskôr

Ale to ešte zďaleka nie je všetko!

Ak máte mastnú, aknóznu pokožku s vyrážkami

  • môžete z neho pripraviť masku na tvár s Aloe vera gélom. Polievkovú lyžicu čerstvej, želatínovej šťavy rastlinky Aloe vera pomiešajte s 2-3 kvapkami čajovníkového oleja a natrite na vyčistenú pleť. Nechajte pôsobiť 15-20 minúť a zmyte.

  • je výborný aj do čistiaceho tonika, toto je letný recept z listov orecha, ktorý mi zaslala jedna milá Manna klientka.

Ak sa Vám tvoria vyrážky na tvári len ojedinele, alebo máte zmiešanú pleť, a je mastná len miestami

  • vyživujúci, upokojujúci a dezinfekčný účinok medu na vyrážkovú pokožku je známy a jogurt robí pokožku mäkkou a čistou. Tvoria výbornú masku na každý typ pleti, môžete sa na ňu spoľahnúť ako na kedykoľvek aplikovateľnú, skrášľujúcu masku. Ak však trpíte aj komedonmi, vyrážkami, oplatí sa Vám pridať aj 2 kvapky čajovníkového oleja do zmesi pozostávajúcej z jednej lyžice medu a lyžice jogurtu. Masku môžete natierať na dekolt, alebo hoci aj na postihnutú oblasť chrbta.


Ak máte suchú pleť, ale popritom aj vyrážky

  • ak patríte medzi tých, ktorí trpia naraz suchou pokožkou aj vyrážkami, popri vyššie uvedenom recepte sa Vám oplatí vyskúšať aj verziu s olivovým olejom: k čajovej lyžičke čistého extra panenského oleja primiešajte tiež 2 kvapky čajovníkového esenciálneho oleja a túto zmes masírujte do pleti počas 2-3 minút. Potom pretrite tvár vatovým tampónom a nechajte, aby sa oleje vpili do pokožky. Miesto olivového oleja môžete použiť aj Manna arganový olej, ktorý nezabraňuje voľnému dýchaniu pórov.


Ak máte svrbiacu pokožku hlavy náchylnú na tvorbu lupín

Po umytí vlasov môžete dať aj do oplachovej vody čajovníkový esenciálny olej. Do litra vody primiešajte 1-2 polievkové lyžice jablčného octu, 4 kvapky čajovníkového a 3 kvapky levanduľového esenciálneho oleja.


Ak trpíte potením, plesňovým ochorením nôh, alebo Vaše topánky príliš zapáchajú

Naplňte pár starých ponožiek 100 g sódy bikarbóny, ku ktorej ste predtým primiešali 5-6 kvapiek čajovníkového oleja. Ponožkami vypchajte topánky a nechajte aspoň jednu noc takto pôsobiť.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac