Vy, mak a Vaša Manna
vy, mak a vaša manna

Vy, mak a Vaša Manna



Mak máme tak veľmi radi preto, pretože i keď nie je veľmi vtieravou, sviežou surovinou, predsa dodá Mannám „cool“ charakter.

Spoznajte jednu z najtmavších zložiek našich prírodných kozmetických prípravkov, mak!

Na čo je dobrý mak v Mannách? Poviem vám, prečo sa stala všedne vyzerajúca rastlina jednou z našich najlepších základných surovín. Zistite, prečo máte s Mannami toľko šťastia ako zrniečok maku!

  • Makové zrnká sú na pohľad jedinečné, zmyselné a elegantné.

Neviem, čo si o tom myslíte (budete myslieť) vy, ale zakaždým, keď uvidím náš makový peeling, neodolateľne zatúžim po tom, aby som krémovú konzistenciu peelingu pocítila na svojej pokožke.

Nie je to iba preto, lebo viem, že makové zrnká zmiešané s panenským kokosovým olejom a mandľovým olejom budú moju pleť čistiť veľmi jemne. Je to aj preto, lebo mám rada úžasný pohľad na makové zrnká vytvárajúce malé bodky v kréme.

Musím dodať, že v Manna peelingu – Strúhaný kokos, mak, morská soľ (ako to naznačuje aj jeho pomenovanie) sme použili viac druhov látok s peelingovým účinkom.

Okrem maku v ňom pleť čistí do hladka morská soľ, strúhaný kokos a síran horečnatý (magnézium-sulfát alebo epsomská soľ). Kým však ostatné zložky nie sú viditeľné, pretože sa rozplynú v krémovom základe, mak veselo hlása: „haló, tu som, vyskúšajte ma a povedzte áno jemnému telovému peelingu.”

Mak je vynikajúci aj v Mydle s aloe vera a s indickou citrónovou trávou, a to až natoľko, že keby dostávali ocenenia aj rastliny, mak by právom získal Oscara za najlepšiu vedľajšiu úlohu.

S pokorou, a predsa sebaisto skrášľuje mydlo špinavo – bielej farby (s obsahom masla z aloe vera, čistého olivového a kokosového oleja, a tiež medovkového a eukalyptového esenciálneho oleja). Nechce byť na plátne lepším hráčom ako ostatné zložky, len im svojím silným kontrastom pridá dôraz.

Dokonca si hru aj rád zopakuje: kým trvá mydlo, trvajú aj makové zrnká. Po použití len straste z mydla vodu, potom ho nechajte uschnúť.

Čierna farba maku je navyše elegantná, ako sa to patrí na odovzdávaní cien, jeho kontrast v porovnaní s neutrálnou farbou mydla je bez pochýb viditeľný. Čierno – biela, svetlo - tmavá kombinácia je v porovnaní s jednoliatymi syntetickými mydlami pre oči doslova osviežením.

Ale toto by bolo ešte stále málo na to, aby získal svoju úlohu. Bolo k tomu potrebné aj to, aby to bola látka so skutočne výborným, jemným peelingovým účinkom.

  • Mak je vynikajúcou, jemnou obrusujúcou látkou.

Princíp fyzických peelingov je jednoduchý: drobné zrnká odstránia odumreté bunky, čím sa pokožka osvieži, bude hladšia, zamatovejšia.

Nezaškodí však, pokiaľ sú zrnká silné iba proti odumretým bunkám určeným na odstránenie, k pleti zase šetrné. Keby to tak nebolo, z peelingu by sme mali viac nevýhod ako osohu.
Citlivá vrchná vrstva našej pokožky by sa poškodila, drobné mikroporanenia by zase otvorili cestu patogénom.

Čo sa však týka brúsnych látok, príroda má našťastie nekonečné množstvo nápadov: napríklad peeling morskou soľou je praktika zaužívaná viac sto, dokonca až tisíc rokov.

Aj mak funguje na podobnom princípe, dokonca trocha prekračuje hranice morskej soli.

Jemné pohladenie makových zrniek osvieži, prebudí bunky pokožky. Drobné zrnká sa kĺžu po pokožke veľmi jemne, zmetú odumreté bunky a vďaka svojmu jemnému povrchu pleť aj ošetrujú, v každom prípade nie iba brúsia (čo sa o samotnej soli povedať nedá).

Tomu, aké je nebezpečné, keď sa pleť pokúšame obrúsiť kozmetickými prípravkami s obsahom drsných zrniek (a ešte mnohým omylom z oblasti starostlivosti o pleť) sme sa v minulosti venovali v tomto článku.

Majte s Mannou toľko šťastia ako zrniečok maku aj na budúci rok!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac