Dva triky pre zimnú starostlivosť o vlasy
dva triky pre zimnú starostlivosť o vlasy

Dva triky pre zimnú starostlivosť o vlasy



V zime sú naše vlasy vystavené rôznym vonkajším vplyvom, ktoré účes nešetria. Vlasy sa mastia, spľasnú, sú nepoddajné. Vôbec nie je nemožné zvládnuť to, je len potrebné poznať praktiky. Teraz som pre vás priniesla dva vynikajúce tipy!

  1. Pravidelné umývanie vlasov čistí a ošetruje.

Teraz si určite poviete: „toto som vedela aj doteraz, že umyté vlasy vyzerajú lepšie, čo je v tomto novinka?” Skutočne, umývanie vlasov je samozrejmosťou, vlasy si treba čistiť. Je však niečo, o čom nehovoríme. V zime je umývanie vlasov omnoho komplikovanejšie, máme sklon to odďaľovať, vynechať zo svojej rutiny, rôznymi špecifickými účesmi maskovať, že naše vlasy nie sú čerstvé. Vopred sa obávame, koľko druhov šampónov, balzamov, alebo iných ošetrujúcich prípravkov budeme potrebovať. Navyše v tomto období nie je možnosť nechať vlasy len tak voľne uschnúť, v každom prípade je potrebné použiť fén. Toto je pri dlhých vlasoch veľmi časovo náročná úloha, do ktorej sa radšej ani nepustíte.

Ľahko si môžete pomôcť tak, že umývanie vlasov spojíte s inými prvkami dennej rutiny, takto si ani nevšimnete, že si umývate vlasy. Manna Mydlo pre zdravé vlasy sa napríklad úplne nebadane zapracuje do vašich všedných dní, pretože jeho použitie je mimoriadne jednoduché. Len si vlasy namočíte, namydlíte, necháte, aby dobre penilo, umyjete, potom dôkladne opláchnete.

Keď si ho obľúbite a jeho používanie sa pre vás stane zvykom, po krátkom čase môže nahradiť šampón a balzam na vlasy, dokonca aj prípravok na ošetrovanie končekov vlasov a sérum pre lesk vlasov. Čiže k starostlivému, dôkladnému umývaniu vlasov postačí jedno jediné mydlo. Tomuto už nemôžete len tak ľahko odolať, pretože od tohto jednoduchšia metóda na to, aby ste pri umývaní vlasov ušetrili čas, peniaze alebo energiu neexistuje. Len vyberiete malé mydlo na umývanie vlasov plné hodvábnych olejov a vyčarujete si ním zdravé vlasy.

Nakoľko ho odporúčame na vlasy s mimoriadnym sklonom k nadmernému masteniu, vlasy s lupinami a polámané vlasy, v zime môže veľmi dobre poslúžiť. To, čo uberie suchý vzduch vykurovaných miestností, neustále nosenie čiapky, alebo chlad v zime, to mydlo na umývanie vlasov navráti, starostlivosť o vlasy sa z tortúry zmení na rutinu.

  1. Vôňa je tajomstvom zimnej sviežosti.

Pocit čerstvo umytých vlasov je úžasný. Sú jemné, hodvábne, je príjemné pohladiť ich, dotknúť sa ich, prehrabať sa v nich, sú bohaté a lesklé, nedokážete sa ich nabažiť. Táto ilúzia sa však rýchlo rozplynie. Nakoľko by ste radi znova a znova prežívali, aký je pocit mať čerstvo umyté vlasy, umývanie vlasov sa stane častejším – ale toto môžete ľahko zunovať, hlavne v zime (viď bod 1.).

Vtedy vám pomôže vonná orgia.

Vlasy do seba veľmi rýchlo nasiaknu vône, nech je to už vôňa jedál, alebo zadymený vzduch zimnej ulice. Využite túto ich vlastnosť vo svoj prospech, vyberte si taký šampón, ktorého okúzľujúca vôňa zviacnásobí „wow faktor“ čerstvo umytých vlasov.

Keď sa ku čerstvým vlasom pridruží aj príjemná vôňa, potom budú vaše vlasy ešte aj v najtemnejšom zimnom počasí omnoho sviežejšie, ľahšie ovládateľné. Dokedy ostane vôňa, závisí od mnohých faktorov: od kvality vašich vlasov, cez to, či cez deň nosíte čiapku, aký je vonku studený vzduch, až potiaľ, aký je vnútri teplý a suchý vzduch.

Mojím favoritom je Prírodný šampón na suché a normálne vlasy, o ktorého božskú, sladko – kvetinovú vôňu sa postaral esenciálny olej z ružových lotosových kvetov. Lotosový kvet je symbolom znovuzrodenia, krásy, harmónie, aj vaše vlasy povznesie až ku voňavému očisteniu.

Čisté, voňavé vlasy sú zázrakom všedných dní. Poobzerajte sa, ako to zmeníme na realitu!

Táto téma vás zaujíma aj obšírnejšie? O zimnej prírodnej starostlivosti o vlasy, ktorá nepoškodzuje vaše vlasy žiadnymi chemickými zložkami, som v minulosti písala tu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac