Urobte si jesenné gaštanové muffiny!
urobte si jesenné gaštanové muffiny!

Urobte si jesenné gaštanové muffiny!



Nič nevyzdvihne jesennú atmosféru lepšie, ako vôňa gaštanov. Chutné, mäkké mäso ukryté v zlatohnedej šupke bude korunou každého dezertu. Teraz som vám priniesla recept na vegánske gaštanové muffiny „bez všetkého“.

Prechádzka v lese medzi obrovskými gaštanmi, pričom nám pod nohami praskajú konáriky a naše oči rozmaznávajú tisícky farieb jesene. Gaštanový zákusok pripomenie všetky tieto spomienky a potvrdí v nás, ako veľkú silu má to, pokiaľ pri príprave dezertu budeme brať ohľad na sezónnosť a takto budeme kráčať spolu s prírodou.

Viem, že príprava vegánskych muffinov je pre mnohých výzvou, pritom je naozaj možné aj bez vajec a bez masla upiecť dokonalé muffiny, navyše aj s gaštanovým krémom na vrchu. Tu je jeden základný recept, ktorý môžete podľa chuti obmieňať.

Budete mať približne 18 kusov.

Prísady:

na krém:
  • 400g gaštanového pyré (podľa možnosti nesladeného)
  • šťava z 1,5 pomaranča
  • 1 polievková lyžica kandizovanej pomarančovej kôry

na cesto:
  • 1,5 polievkovej lyžice múky z ľanových semienok
  • 80g prosovej múky
  • 60g pohánkovej múky
  • 60g mandľovej múky
  • 65g gaštanovej múky
  • 25g škrobu tapioka
  • 1 kávová lyžička sóda bikarbóny
  • 1 kávová lyžička stévie alebo 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 kávová lyžička mletej škorice
  • 130g olivového oleja
  • 400g vody
  • 1,5 kávová lyžička jablčného octu
  • dužina 1 vanilkového struku
  • 120g horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa

Príprava:
Najprv začnite tekutými prísadami: olivový olej, vodu a jablčný ocot vložte do misy, potom pridajte vanilku a čokoládu. Pomaly zohrievajte na miernom ohni až dovtedy, kým sa čokoláda neroztopí. Potom do druhej misy nasypte múku z ľanových semienok a za stáleho miešania k nej pridajte 2 – 3 polievkové lyžice vody. Metličkou miešajte dovtedy, kým nebude mať gélovú, vajíčkovú konzistenciu. Potom ku gélovej múke z ľanových semienok prilejte čokoládový krém a zmiešajte. Nakoniec spracujte so zvyšnými suchými prísadami a „cesto“, ktoré stačí naliať do muffinových formičiek, je hotové. Pokiaľ chcete, formičky môžete predtým potrieť trochou kokosového oleja, pokiaľ však používate silikónové formičky, potom to možno nebude nutné. Vložte do rúry a na 150 stupňoch pečte 25 minút. Keď sú hotové, môže prísť na rad gaštanový krém: pomarančovú šťavu a kandizovanú pomarančovú kôru zmiešajte s gaštanmi a hotovo.

Je to skutočne sofistikovaný recept, úžasná chuť a vôňa muffinov zaručene očaria aj vás. Keby ste chceli jesennú atmosféru ešte vystupňovať, potom odporúčam, aby ste počas pečenia a po ňom odparovali Manna 100% čistý pomarančový esenciálny olej, ktorého príjemná vôňa sa dokonale hodí k vôni gaštanov.

Dovoľte, aby vás obklopila harmónia jesene, po pečení si zase doprajte trocha oddychu: do vlhkej pleti si vmasírujte svoj obľúbený Manna telový peeling a vychutnávajte si, ako sa vaše zmysly osviežia a zaplaví vás pocit pokoja a relaxácie.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac