Urobte si jarnú limonádu z liečivých rastlín!
urobte si jarnú limonádu z liečivých rastlín!

Urobte si jarnú limonádu z liečivých rastlín!



Už aj na jar je príjemné popíjať v slnečnom počasí limonádu, ale čo by sa stalo, keby ste teraz namiesto klasickej verzie použili k príprave chladivého nápoja liečivé rastliny?

Jar je tu a v tomto období namiesto obvyklých bylinkových čajov rada popíjam aj limonády s liečivými rastlinami. Dokonale uhasia smäd a chuť byliniek úplne poblázni chuť klasickej limonády. Ani nehovoriac o tom, že sú krásne a navodia skutočnú „party náladu“!

Ukážem Vám tie najlepšie:

Limonáda s tymiánom

Prísady:
K sirupu:
1 malá šálka medu / alebo sladidlo podľa vlastného výberu
1 šálka vody
6 stoniek tymiánu
K limonáde 1,5 šálky citrónovej šťavy a 5 šálok vody.

Príprava:

V hrnci na miernom ohni zohrejte vodu a opatrne prilejte med. Keď sa roztopil, pridajte tymián. Varte 1 minútu, odstavte z ohňa a nechajte 10 minút chladnúť pod pokrievkou. Potom vyberte tymián a sirup nalejte do väčšieho džbánu. Vlejte šťavu z citróna a zalejte vodou. Môžete pridať aj kocky ľadu, plátky citróna alebo tymián!

Limonáda s mätou


Prísady:


1/2 l vody

4 polievkové lyžice medu
2 filtre mätového čaju
šťava z 2 limetiek
jedna hrsť čerstvej mäty / alebo 3 cl mätového sirupu
3/4 l minerálnej vody
4 plátky limetky

Príprava:

Vodu nechajte zovrieť a opatrne prilejte med, potom varte 1 minútu. Týmto odvarom zalejte čaj a nechajte ho pár minút lúhovať. Medzitým zmiešajte limetkovú šťavu a v mažiari pomleté mätové listy, ktoré potom pridajte k vychladnutému čaju. Nalejte do pohárov a prilejte minerálnu vodu. Na koniec ozdobte plátkami limetky.

Limonáda s bazalkou

Prísady:

3-4 vetvičky čerstvej bazalky
1 šálka medu
1,8 litra sódovej vody
4 citróny

Príprava:

Dajte zovrieť 3 decilitre vody a 1 šálku medu, potom získaný sirup zmixujte so šťavou z citróna a niekoľkými vetvičkami čerstvej bazalky. Dolejte sódovú vodu. Na ozdobenie vložte do džbánu plátky citrónu a listy bazalky.

Limonáda s levanduľou

Na záver som nechala svoj obľúbený recept. Tento nádherný fialkastý nápoj, ktorého vôňa pripomína levanduľové polia, svojou chuťou očarí Vaše telo aj dušu. Okrem toho aj uvoľňuje a je výborným nápojom pre hostí!

Prísady:

1 šálka medu
8 šálok vody
6 citrónov
2 polievkové lyžice sušených levanduľových kvetov

Príprava:

Polovicu vody nechajte zovrieť, pridajte do nej sušenú levanduľu a med. Pomiešajte a nechajte odstáť 20 minút. Zmes preceďte, potom prelejte do väčšej nádoby. Pridajte šťavu z citrónov a zvyšok vody, potom nechajte vychladnúť. Môžete ozdobiť vetvičkou levandule, alebo napríklad aj kvetmi levandule zmrazenými do ľadových kociek.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac