Udržujú Vašu pokožku mladú hormóny?

udržujú vašu pokožku mladú hormóny? Kožné problémy spôsobené hormonálnymi zmenami v tínedžerskom veku mnohým znepríjemňovali život. Ak patríte aj Vy medzi tie šťastnejšie, tak si v 20-tich, 30-tich rokoch preveríte dôležitosť hormónov pre krásu Vašej pokožky, vlasov, nechtov a z hľadiska zdravia len v súvislosti s menštruačným cyklom, či počas tehotenstva.

Prejavy ubiehajúcich rokov, ktoré vidno aj na pokožke však nezosilňuje len genetika, vonkajšie vplyvy ako sú škodlivé slnečné lúče, znečistené ovzdušie alebo cigaretový dym. Vaša pokožka starne rýchlejšie aj vtedy, ak sa naruší citlivá hormonálna rovnováha.

Hormonálny systém môžu narušiť aj určité chemické látky, z ktorých nemalé množstvo používa aj kozmetický priemysel. Časom sa o čoraz väčšom počte výrobkov potvrdzuje, že hoci znamenajú pre výrobcov pohodlie, pre spotrebiteľa nie je ich používanie bezpečné. Preto úrady Európskej únie používanie niektorých zakázali a iné podliehajú veľmi prísnym obmedzeniam.

Používaním prírodnej kozmetiky môžete všetky tieto chemické látky vylúčiť zo svojho života, avšak aj tak môže existovať rad vonkajších i vnútorných príčin nedokonalého fungovania hormonálneho systému.

Čo môžete urobiť prírodnými a jemnými metódami v záujme toho, aby si Vaša pokožka zachovala zdravú celistvosť, obsah vody, a aby sa v nej tvorilo dostatočné množstvo kolagénu zodpovedného za pružnosť pokožky?
  1. Stravujte sa zdravo! Základom Vášho jedálneho lístka by mali byť potraviny rastlinného pôvodu, konzumujte dostatočné množstvo potravín bohatých na prírodné oleje.
  2. Hýbte sa pravidelne, podľa možnosti v prírode.
  3. Spite a oddychujte dosť, v dôsledku nedostatku spánku nielen priberiete, ale môžete aj ochorieť.
Je dôležité vedieť, že popri iných dôvodoch, aj hormonálne poruchy môžu stáť za nadmerným padaním vlasov, neustupujúcim akné. Bledá, suchá, stenčená pokožka môže tiež naznačovať hormonálne problémy. S týmito ťažkosťami sa v každom prípade obráťte na lekára, aby sa zistilo, čo presne stojí v pozadí nepríjemných príznakov.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac