Toto Vám bráni, aby ste sa zbavili začervenanej pokožky

toto vám bráni, aby ste sa zbavili začervenanej pokožky Nech sa akokoľvek snažíte, Vaša pleť je citlivá, začervenaná, svrbí a na dotyk je drsná? Rozšírené cievy objavujúce sa na tvári sú najtypickejšie pre ženy so svetlou pokožkou vo veku nad 30 rokov. Tieto príznaky môžu vyvolať hormonálne zmeny, alebo horúce jedlá a nápoje, prípadne s obsahom alkoholu.

Čo môžete urobiť proti nim okrem prevencie?

1. Kozmetické prípravky, ktoré dobre penia a sú plné chemikálií? Zabudnite na ne raz a na vždy!

Najdôležitejšie je, aby ste sa vyhýbali chemikáliám. Môže sa stať, že za Vaše problémy sú zodpovedné kozmetické prípravky s obsahom sulfátov. Ak je Vaša pleť suchá, ľahko sa začervená, citlivo reaguje na vplyvy životného prostredia, tak Vám odporúčam, aby ste sa vyhýbali tým kozmetickým výrobkom, pri ktorých medzi informáciami o zložení nájdete Sodium Laureth Sulfate (skratka SLS, ktorá je často používaná), Sodium Lauryl Sulfate a Ammonium Laureth Sulfate.

Tieto lacné ropné deriváty môžete nájsť takmer v každom tekutom odličovači, sprchových géloch, šampónoch a čistiacich prostriedkoch, a to v pomerne veľkom množstve. Do fľašiek kozmetických výrobkov sa po vode dostane najviac práve z týchto derivátov, čo vidno podľa vymenovania zloženia na etikete. Vďaka SLS odličovače a sprchové gély krásne penia, ale to sa Vám môže nebezpečne vypomstiť. Poškodia a zlikvidujú mastnú vrchnú vrstvu pokožky, ktorá slúži ako prirodzená ochranná vrstva. Naruší sa tým ochranný kyslý plášť pokožky, čo má za následok, že pleť sa ľahšie poškodí, podráždi, spáli alebo infikuje.


Pokožka citlivá na SLS môže svrbieť,
sčervenať, môže byť súčasne suchá a aknózna. Ak používate šampón s touto zložkou (SLS), môže spôsobiť zhoršenie príznakov akné, môže nastať svrbenie očí, môžu sa objaviť zápaly, alebo dokonca vypadávanie vlasov. Nebudem radšej ďalej menovať, stačí vedieť, že chemikálie sú zodpovedné za širokú škálu kožných problémov.

Veľa-veľa používateľov Manny, ktorí sa rozlúčili s chemikáliami, mohli sa rozlúčiť aj s kožnými problémami!

2. Nedrhnite si pokožku!

Odličovače a toniky s obsahom alkoholu ešte ďalej ničia obrannú schopnosť pokožky, a neopodstatnene vysušujú pleť. Ak je Vaša pleť citlivá, uškodiť jej môže aj veľmi častý, alebo príliš drsný peeling. Vyskúšajte radšej čím/viac šetrnejšie a prírodnejšie metódy peelingu! Nerobte si peeling po sprchovaní alebo kúpaní sa, keď je od pary pleť zmäknutá, a tiež, namiesto mikroperličiek, ktoré znečisťujú životné prostredie, by ste si mohli nájsť vhodné, prírodné riešenie.

3. Opatrne so slnečnými lúčmi!

Niektorým kožným problémom slnečné lúče prospievajú, ale iným zase, napríklad ružienke, vyslovene škodia.
Aj pri použití najlepšieho opaľovacieho krému choďte na slnko iba opatrne, ak Vás trápi toto kožné ochorenie!

Odporúčam Vám, aby ste si zvolili šetrné a prírodné kozmetické výrobky, ktoré sú vyrobené za pomoci využitia odborných znalostí, z rastlinných olejov a nie sú testované na zvieratách. Takto budete môcť byť šetrní nielen k svojej pleti, ale aj k iným živočíchom a ich životnému priestoru.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

  • avatar
    • Zuzana
    • 2016-03-24 21:19

    Prosím Vás, ktoré z Vašich výrobkov by ste najviac odporúčali na takúto začervenanú pleť a rosaceu? ďakujem

    • Zuzana
    • 2016-03-24 21:19
    • avatar
      • Andrea Vargová
      • 2016-03-27 14:33

      Milá pani Zuzana, rosacea (ružovka) je druh akné, ktorý je rozpoznateľný vďaka ružovým až červeným tváram. Táto forma akné môže tiež spôsobiť zvýšený výskyt vyrážok, pálenie, červenanie a tiež váš nos môže vyzerať hrbolato. Ak máte tento typ akné v dospelosti, môže viesť k tvorbe nepríjemných veľkých pupienkov. Ak trpíte rosaceou, je na vašej tvári viditeľné červenanie. To je spôsobené prúdením veľkého množstva krvi tam, kde sa u vás Rosacea (ružovka) vyskytuje.
      Rosacea je primárne vydráždenie slnkom, takže je dôležité používať krémy na opaľovanie zakaždým keď idete von, obvzlášť keď už máte viditeľné niektoré prvé príznaky Rosacei. Rovnako ako všetky druhy akné, môže byť Rosacea veľmi problémová - pôsobí na váš vzhľad a značne ovplyvňuje vaše sebavedomie. Dôležité je postaviť sa Ružovke včas pretože sa môže vyvinúť v permanentné akné, s ktorým je boj veľmi ťažký. Rovnako ako u ostatných druhov akné je dôležité postup liečby konzultovať s doktorom.  Pri kožnom probléme rosacea rozpoznávajú lekári 3 fázy. V prvej fáze koža sčervená, sčervenanie však po určitom čase zmizne. V tejto fáze Vám odporúčam nasledujúce: Mydlo z Extra panenského olivového oleja a Organické ghanské bambucké maslo. V druhej fáze sa tiež objavia zmeny v podobe červených zapálených pupencov podobným akné. V tejto fáze Vám odporúčam mydlo z Extra panenského olivového oleja a Organické ghanské bambucké mydlo s levanduľou a čajovníkom. V tretej fáze sa v strede tváre objavia uzlovité zapálené prejavy, infiltrované ložiská a zhrubnutie mazových žliaz. V tejto fáze Vám odporúčam použiť Sadu pre problematickú pokožku spolu s Organickým ghanským bambuckým maslom s levanduľou a čajovníkom. V každej fáze môžete dosiahnuť skvelé výsledky kombináciou mydiel a masiel. :)

      • Andrea Vargová
      • 2016-03-27 14:33

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac