Takto si pripravte ovocné sushi!
takto si pripravte ovocné sushi!

Takto si pripravte ovocné sushi!



Pokiaľ ste sa klasickej verzie sushi doteraz vyhýbali, potom ovocné sushi vymysleli pre vás. Je to vegánska špecialita vo forme dezertu bez mlieka, bez mäsa, bez múky, ktorá je výborná aj pre hostí! Na pohľad je krásna a chuť má výnimočnú.

Priznávam, že príprava sushi ma vždy zaujímala, ale mala som pocit, že namiesto surových rýb a listov rias by som radšej vyskúšala nejakú sladkú, ovocnú, zdravú alternatívu. Nie je zanedbateľným hľadiskom ani to, aby bola jeho príprava jednoduchá. Ovocné sushi je jedným z najkreatívnejších typov sushi, ktoré začína byť populárna iba v poslednej dobe a tejto tradičnej japonskej gastro špecialite dáva úplne novú dimenziu.
Tu je jeden super recept, ako dokonalá víkendová lahôdka. Jeho príprava vôbec nie je zložitá a výsledok hovorí sám za seba!

Prísady:
1,5 šálky sushi ryže (drobnozrnná ryža)
2 šálky vody
3 polievkové lyžice kokosového cukru
1 štipka soli
1 šálka kokosového mlieka, alebo polovica šálky kokosovej pasty
1 vanilkový struk – jeho vyškrabaná dužina
½ čerstvého ananásu
3 kiwi
1 mango
8 jahôd

Na stočenie budete potrebovať prestieranie z bambusu a potravinovú fóliu.

Príprava:
Na začiatok si v cukrovej vode uvarte ryžu spolu s vanilkou približne za 15 minút, potom primiešajte kokosovú pastu, alebo kokosové mlieko a prikryte. Dajte bokom, aby ryža vychladla. Za ten čas trochu stuhne a nasiakne kokosové mlieko. Je dôležité, aby tekutinu úplne vsiakla, preto najprv radšej pridajte iba menšie množstvo kokosového mlieka.

Medzitým si môžete pripraviť ovocie: ananás očistite a nakrájajte na približne 1 cm hrubé plátky, podobne aj kiwi. Mango a jahody nakrájajte na tenké plátky. Papierovou utierkou, alebo kuchynskou utierkou odstráňte z ovocia prebytočnú tekutinu. Keď ste hotoví, rozložte bambusové prestieranie a položte naň priesvitnú fóliu. Na fólii rzložte približne za 4-5 polievkových lyžíc ryže a uhlaďte ju tak, aby ste získali obdĺžnik o hrúbke približne 1 cm. Do stredu obdĺžnika pekne rozložte ovocie, aby tvorilo rad, ale môžete dať aj 2 rady ovocia. Potom už neostáva nič iné, ako pomocou fólie a bambusového prestierania silno stočiť a nakoniec nožom nakrájať na 1,5 cm hrubé kruhy. Pokiaľ ich chcete ozdobiť, na vrch malých sushi valčekov položte na tenko nakrájané mango. Zo zvyšnej ryže môžete urobiť maki rezy tak, že ryžu nakopíte do 4-5 cm veľkých kopčekov, potom zvyšné ovocie uložíte na vrch ryže.

Keby ste chceli exotickú náladu po zjedení chutného dezertu ešte vystupňovať, odporúčam, aby ste vyskúšali Manna Kvetinovú vodu Santal, ktorá Vás svojou sofistikovanou vôňou zaveje do čarovného sveta záhrad vzdialeného východu!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac