3 staroveké suroviny, ktoré nájdete aj v Mannách!
3 staroveké suroviny, ktoré nájdete aj v mannách!

3 staroveké suroviny, ktoré nájdete aj v Mannách!



Liečivé rastliny zohrávajú v živote človeka dôležitú úlohu už od pradávnych časov. Šamani a bylinkárky pripisovali týmto rastlinám čarovnú moc a používali ich na liečenie tela aj duše. Z týchto starovekých vedomostí sme čerpali aj v Manne, kde v našich produktoch používame najčistejšie výťažky liečivých rastlín.

Možno vás to ani len nenapadlo, ale liečivé rastliny si veľmi vážili už prvé civilizácie. Jednou z najstarších zmienok o liečivých rastlinách nájdeme na hlinených doskách, vryté babylonským klinovým písmom, v starovekom Egypte sa zase poklady prírody používali ako lieky. Na skutočne vysokú úroveň však pozdvihlo používanie liečivých rastlín čínske liečiteľstvo, podľa ich filozofie sa príčiny ochorení spájajú s narušením harmónie jin a jang, liečivé rastliny sú zase schopné túto rovnováhu napraviť.

V súčasnosti, v 21. storočí, prežívame renesanciu používania liečivých rastlín. Dôvod je jednoduchý: túžime po prírodných liečebných metódach, aby sme tým eliminovali škodlivé vplyvy prostredia a životného štýlu, ktoré nás ničia. Teraz sa však pozrime zo starovekých surovín na 3 najobľúbenejšie, ktoré nájdete aj v Mannách! Siahli sme po najstarších tradíciách, aby sme mohli vám a vašej pokožke dať to najlepšie! Veríme, že sa z týchto tradícií môžeme naučiť veľmi veľa.

Čajovník
Jednou z najrozšírenejších a najobľúbenejších liečivých rastlín sveta je čajovník. Z neho vyrobený olej má antibakteriálny a protivírusový účinok, ktorý ľudové liečiteľstvo pozná už stovky rokov. Jeho používanie odporúčam, pokiaľ obľubujete klasickú „vôňu čistoty” a túžite po nežnom rozmaznávaní. Manna 100% čistý prírodný esenciálny olej môžete používať nielen na svoju pokožku, ale napríklad aj pri upratovaní, alebo na naparovanie. Táto staroveká liečivá rastlina sa stala súčasťou aj našich prírodných mydiel. Vyskúšajte COCO mydlo s čajovníkovým olejom, pokiaľ si chcete svoju pokožku rozmaznávať po kúpeli, odporúčam Vulkanicky filtrované bambucké maslo s levanduľou a čajovníkom.

Medovka
Druhou starovekou liečivou rastlinou je medovka, ktorá má silný antistresový a mierny upokojujúci účinok. Jej božská vôňa vás zaveje na Ďaleký Východ a poskytuje pocit exotického, sviežeho života. Medovka pôsobí na všetky vaše zmysly, má povznášajúcu, hodvábnu vôňu. Podľa tradícií zmierňuje depresiu a skleslosť, osvieži myseľ. Touto špecialitou sme obohatili naše najpopulárnejšie mydlo, Mydlo s aloe vera a indickou citrónovou trávou. Mimochodom, túto úžasnú liečivú rastlinu možno používať aj zvnútra, existuje mnoho vegánskych receptov na zelené ázijské kari s medovkou, ktoré vás obdarujú autentickou chuťou.

Levanduľa
Treťou a zároveň najobľúbenejšou liečivou rastlinou je levanduľa. Jej používanie znamená prežívanie pokoja a harmónie. Po vysušení je dokonalá na prevoňanie priestoru a na odpudenie hmyzu, vo forme esenciálneho oleja sú jej možnosti použitia takmer nekonečné: môžete ju dať do vody do kúpeľa, alebo po zmiešaní s inými olejmi ju môžete naniesť aj na pokožku. Levanduľu má rád každý, preto sme ňou začarovali mnoho Manna produktov: vyskúšajte Vulkanicky filtrované bambucké maslo s levanduľou a čajovníkom, COCO levanduľové tekuté mydlo, alebo Krémový deodorant s levanduľou a čajovníkovým olejom.

Vedeli ste, že aj samotný čaj sa považuje za liečivú rastlinu? Jeho „objavenie” sa viaže k jednému čínskemu cisárovi, ktorý podľa legendy spoznal rastlinu tak, že do horúcej vody v jeho šálke zavial vietor jeden čajový list. Čajové rozmaznávanie nájdete až v dvoch Manna maskách na pleť: Maska na mastnú pleť so zeleným čajom a Alginitová maska s bielym čajom.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac