Kožné problémy? Takto ich môžete zvládnuť domácou liečbou!
kožné problémy? takto ich môžete zvládnuť domácou liečbou!

Kožné problémy? Takto ich môžete zvládnuť domácou liečbou!



Podráždenia kože sprevádzané pálivým, svrbivým pocitom môžu znepríjemniť krásne jarné dni a zle vplývajú aj na vašu náladu. Nebojte sa, väčšina z nich sa dá účinne liečiť aj jednoduchými domácimi praktikami. Znova sme si na pomoc zavolali silu prírody, pretože ona je najúžasnejším „lekárom”.

Naša pokožka je v dobrom počasí vždy viditeľná, preto niet divu, keď nám spôsobujú nepríjemnosti jej podráždenia, fľaky a škaredé opuchy. Dobrou správou je, že väčšina z nich si nevyžaduje lekárske ošetrenie, trochou pozornosti a jednoduchými surovinami ich viete za krátky čas odstrániť. Tu sú najtypickejšie problémy a najlepšie domáce liečebné metódy!

Uštipnutie komárom
Problém, ktorý sa týka takmer každého, ale ak si ho nerozškriabete, zmizne za krátky čas. Na červený, svrbiaci opuch priložte ľad, ale v žiadnom prípade nie priamo. Ľadové kocky zabaľte do látkovej vreckovky, alebo kuchynskej utierky a priložte na 10 minút na miesto uštipnutia . Môže odstrániť zápal a zmierniť svrbenie. Druhým veľmi dobrým riešením je, ak si priamo na miesto uštipnutia natriete Manna mätovú zubnú pastu, potom keď uschne, ju zmyjete. Odporúčam, aby ste vyskúšali aj to, že do niekoľkých kvapiek Manna Organického panenského kokosového oleja primiešate Manna 100% čistý čajovníkový esenciálny olej a toto zmesou si potriete miesto uštipnutia.

Zápal vlasovej folikuly
Určite sa už stalo aj vám, že sa vám po depilácii, holení, zapálili vlasové folikuly a namiesto nádhernej, hladkej pokožky ste mali plno červených fliačikov. Odporúčam, aby ste na tento problém použili čajovníkový olej nasledovným spôsobom: pár kvapiek čajovníkového oleja rozmiešajte v jojobovom oleji, potom si ním pretrite oholenú časť kože, akoby ste použili telové mlieko. Nepríjemnému zarastaniu chĺpkov sa však môžete jednoducho vyhnúť, ak si pred depiláciou alebo holením premasírujete pleť telovým peelingom, ktorý potom opláchnete. Takto zarastú malé chĺpky pod kožu s omnoho menšou pravdepodobnosťou. Vyskúšajte čarovný Manna telový peeling s drvenými hroznovými jadierkami, Lufový telový peeling, alebo našu novinku – Telový peeling vyrobený so strúhaným kokosom, makom a morskou soľou.

Vyrážka
Nemusíme byť v puberte, aby sa na našej pleti vytvorili vyrážky. Teplé počasie vyslovene praje vzniku malých bielych bodiek. Ich vytláčanie doma neodporúčam, na ich liečbu radšej zmiešajte 1 polievkovú lyžicu sódy bikarbóny s takým množstvom vody, aby ste získali dobre roztierateľnú hmotu, potom ju natrite na vyrážky. Ako hmota schne, tak do seba vsiakne nečistoty a maz z pórov. Mali by ste vedieť, že pravidelným, šetrným čistením môžete vzniku vyrážok predísť. Vyskúšajte špecialitu čiernu ako noc, Manna Eben – čistiace mydlo na tvár s aktívnym uhlím, ktoré pleť dokonale čistí a preukázateľne zlepšuje vzhľad aknóznej pleti.

Úpal
Pokiaľ vás spálilo slnko, potom potrebuje vaša pokožka okamžitú pomoc. Vyskúšajte uhorkový zábal, ktorý prináša okamžitú úľavu, hlavne, pokiaľ budete predtým zeleninu skladovať v chladničke. Plátky uhorky vďaka vysokému obsahu vody pleť hydratujú, chlad zase pomôže v tom, aby sa pokožka upokojila a zmierni aj začervenanie. Uhorky na pleti nechajte dovtedy, kým je to pre vás príjemné, potom ju opláchnite. Dajte si pozor na to, že keď vidíte, že spálenie je natoľko vážne, že sa vytvorili pľuzgiere, nenatrite na pleť nič, ale okamžite vyhľadajte lekára.

Začervenanie
Keď ide len o mierne začervenanie, čo sa ešte nepovažuje sa spálenie, odporúčam, aby ste si dali vlažný, ale skôr chladný kúpeľ a do vody pridajte 100% čistý levanduľový esenciálny olej primiešaný Manna arganového oleja. Poskytne príjemný, relaxačný pocit, chlad zase pomôže odstrániť začervenanie. Účinok môžete vystupňovať tým, pokiaľ si do kúpeľa prilejete aj za šálku levanduľového, alebo harmančekového čaju.

Mali by ste vedieť, že tu opísané praktiky nenahrádzajú lekárske ošetrenie, v prípade, že vaše príznaky nezmiznú, alebo sa zhoršia, obráťte sa na odborníka.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac