Takto môžete chrániť citlivú pokožku Vašich rúk

takto môžete chrániť citlivú pokožku vašich rúk Po skončení zimy a nosení rukavíc bude potrebné maslo nielen na zjemnenie, ale aj na ochranu pokožky. Počas zimy môže byť suchá pokožka veľmi nepríjemná a u citlivých osôb sa môže objaviť začervenanie, bolestivé opuchy, môže byť drsná a prípadne sa môže zhoršiť aj Váš ekzém.

Teplé, olejové zábaly či masáže Vám môžu pomôcť najmä vtedy, keď si na noc natiahnete rukavice z priadze, vďaka ktorým sa ošetrujúce oleje do Vašej pokožky vsiaknu lepšie.

Venujte pozornosť aj čas starostlivosti o pokožku rúk, pretože ak ju nebudete chrániť, môže zostarnúť skôr.

- Pri umývaní riadu, upratovaní či záhradkárčení si vždy vezmite gumené rukavice a po ich použití si ruky dôkladne umyte. Vyhýbajte sa antibakteriálnym mydlám plných chemikálií a sušičom rúk s horúcim vzduchom.

- Počas dňa ošetrujte pokožku rýchlo sa vstrebávajúcim kokosovým olejom alebo bambuckým maslom, počas noci zase bohatším a hustejším kakaovým maslom alebo mandľovým skrášľujúcim olejom.

- Od slnečného žiarenia môžu na pokožke vzniknúť pehy či pečeňové fľaky, a aj preto je dôležité, len čo dáte dolu rukavice, natrieť si ruky krémom s vysokým UV faktorom.

- Na jemnú pokožku v oblasti nechtového lôžka a aj na nechty smelo použite arganový olej, odvďačia sa Vám za starostlivosť.

- V záujme zdravia Vašich nechtov môžete nasadiť aj esenciálne oleje: ak sa Vám zdá, že badáte známky hubovitých ochorení na Vašich nechtoch, pripravte si z nasledujúcich olejov prípravok, aby ste predišli infekcii.


- Už nepoužívanú kefku zo špirály dôkladne vyčistite a použite ju na rýchle a ohľaduplné odstránenie nečistôt spod nechtov.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac