Farbenie vajíčok potravinami
- Modrosivá: zmiešajte 1 hrnček čučoriedok s 1 hrnčekom vody a nechajte odstáť tak dlho, kým nebude mať izbovú teplotu. Čučoriedky vyberte a farbenie môže začať.
- Modrá: štvrtku červenej kapusty nakrájajte na menšie kúsky, prilejte 4 hrnčeky vriacej vody a 2 polievkové lyžice octu. Nechajte vychladnúť a kapustové listy vyberte.
- Zelenkavá: šupky z 6 červených cibúľ varte 15 minút na miernom ohni v 2 hrnčekoch vody, potom preceďte a pridajte 3 polievkové lyžice octu.
- Bledo žlto – zelená: šupky z 6 jabĺk varte 20 minút na miernom ohni v ½-1 hrnčeka vody, potom preceďte a pridajte 2 polievkové lyžice octu.
- Oranžová: šupky zo 6 cibúľ varte na miernom ohni 15 minút v 2 šálkach vody, potom sceďte. Pridajte 3 polievkové lyžice octu.
- Bledo červeno – oranžová: 2 polievkové lyžice mletej červenej papriky pridajte do 1 hrnčeka vriacej vody, potom prilejte 2 polievkové lyžice octu.
- Žltá: Približne 10 dkg nakrájanej mrkvy varte 15 minút na miernom ohni v 1- ½ hrnčeka vody, potom preceďte a prilejte 2 polievkové lyžice octu.
- Horčicovo – žltá: do 1 hrnčeka vriacej vody pridajte 2 polievkové lyžice mletej kurkumy a potom pridajte 2 polievkové lyžice octu.
- Hnedá: k 1 hrnčeku silnej kávy pridajte 1 polievkovú lyžicu octu.
- Tmavoružová: jednu stredne veľkú červenú cviklu nakrájajte a dajte do 4 hrnčekov vriacej vody. Prilejte 2 polievkové lyžice octu, nechajte vychladnúť a následne kúsky cvikle vyberte.
- Levanduľová: 1 šálku hroznovej šťavy pomiešajte s 1 polievkovou lyžicou octu.
Zdroj: http://www.bhg.com/holidays/easter/eggs/natural-easter-egg-dyes/
Pripomienky
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť