3 jedlá pre silnú imunitu a krásnu pleť

3 jedlá pre silnú imunitu a krásnu pleť Je niekoľko potravín, ktorých pravidelná konzumácia môže stav Vašej pokožky zlepšiť alebo naopak – zhoršiť. Je obzvlášť dôležité venovať zvýšenú pozornosť tomu, čo jete, ak je Vaša pokožka citlivejšia, ak trpíte ekzémom, alebo bojujete s vyrážkami.

Mám pre Vás 3 potraviny, ktoré skrášľujú zvonka aj vnútorne a zlepšujú imunitný systém vášho organizmu. Prospešné môžu byť najmä v tomto období, keď zima prechádza do jari, a vitamínové zásoby nášho organizmu sa zdajú byť vyčerpané.

1. Kurkuma

Jedno z najobľúbenejších žltých korenín Indie. Tejto rastline, ktorá je už po tisícročia uctievaná, sa pripisuje veľké množstvo prospešných účinkov k udržaniu zdravia. Týmto korením sa na žlto farbí karí, ale žltú farbu dodáva aj iným spracovaným potravinám. Je ľahko dostupné a lacné.

Je vynikajúci základnou zložkou očistné kúry. Môžete s ním duchutiť jedlá z ryže, krémové polievky, ale aj energetické nápoje, pokiaľ ju podobne ako zázvor primiešate do ovocných štiav alebo smoothie.
Mojím najobľúbenejším je tento jednoduchý nápoj: do jedného litra horúcej vody pridám malú lyžičku kurkumového prášku, dve lyžičky čerstvého strúhaného zázvoru a šťavu z jedného citróna.

Používa sa v každodennej starostlivosti o krásu:

Na bielenie zubov: s malým množstvom vody z neho vytvoria pastu a ňou si predrhnú zuby. Vašu zubnú kefku táto zmes určite zafarbí, ale Vaše zuby šetrne bieli. Môžete ho primiešať do prírodnej zubnej pasty, aj keď jeho chuť – predsa je to korenie – môže byť trocha nezvyklá.

Ako pleťovú maska, najmä na aknóznu pleť: malé množstvo tmavo žltého prášku sa zmieša s ryžovou múkou, jogurtom a mliekom. Po zaschnutí masku opatrne odstránime. Kurkumový prášok môže trochu sfarbiť aj pleť, čo sa dá ľahko odstrániť mydlom a vodou, ale pre istotu to radšej vyskúšajte cez víkend. Neuškodí, ak masku vyskúšate najskôr na menšie časti tváre.

2. Ľanové semienka

Týmito drobnými hnedými semienkami môžete ozdobiť nielen povrch pekárenských výrobkov alebo krémových polievok. Môžete ich pridať tiež do cestovín, šalátov, müsli, či už celé alebo pomleté. Sú bohaté na vitamíny, stopové prvky, výnimočné sú vďaka svojmu obsahu omega-3 mastných kyselín a kyseliny linolovej. Tieto mastné kyseliny prispievajú ku kráse a zdraviu našich vlasov aj pokožky. Pri ekzémoch a veku nad 35 rokov sú takmer povinnosťou.

3. Oolongový čaj

Výnimočnosť tohto čaju, okrem obsahu antioxidantov podobne ako v zelenom a bielom čaji spočíva v zastavení priebehu zápalových procesov v organizme a jeho pravidelná konzumácia - aj podľa lekárskych výskumov - pomáha zmierniť problémy s ekzémami alebo iné kožné problémy ako aj problémy s trávením.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac