Takto konajte proti stresu!
takto konajte proti stresu!

Takto konajte proti stresu!



Stres sa, bohužiaľ, môže stať súčasťou nášho každodenného života. A to radšej ani nespomenieme, aký je škodlivý! Ničí naše telo i dušu zároveň, navyše stres, ktorý nás ovplyvňuje, môže zničiť náš vzťah k nášmu prostrediu.

Konajte proti stresu!

Nanešťastie, stres nedokážeme úplne odstrániť, ale za žiadnych okolností nemôžeme dopustiť, aby prevzal vládu nad nami.

Ľahko sa to hovorí, ale bohužiaľ je to skutočne tak. Iba v tom prípade dokážeme zmierniť stres, pokiaľ sa vedome pokúsime žiť a konať proti nemu.

Čo s tým môžete urobiť?

Existuje veľa možností, ale je veľmi dôležité, aby sme sa ich snažili robiť s radosťou, nie z povinnosti, pretože to prináša iba ďalší zdroj stresu do nášho života. Môže nám pomôcť aktívny pohyb, cvičenie, spoločné rodinné programy, resp. trochu času, ktorý venujeme iba sebe.

Pohyb, okrem toho, že pri ňom dokážeme vypnúť, tiež produkuje pre náš organizmus aj hormón šťastia, vďaka čomu je v podstate dvojnásobne účinný proti zlej nálade a starostiam. Pokiaľ je náš rozvrh veľmi tesný, preplnený povinnosťami, už aj niekoľko minút pohybu denne prinesie svoje výsledky. Okrem toho sa nám zlepší nálada, budeme energickejší, takže budeme mať motiváciu a potrebu vyskúšať aj viac druhov športu.

Na druhej strane, môžeme spojiť príjemné s užitočným. Vyberme sa s partnerom, ostatnými členmi rodiny na poriadnu prechádzku, takže čas vyhradený na pohyb môžeme vlastne stráviť aj s najbližšími.

Pretože jedlo je radosť

Dobrou správou je, že aj jedlom môžeme bojovať proti stresu. Samozrejme, nemáme na mysli prejedanie sa. Existujú také potraviny, ktoré pomáhajú pri zmiernení napätia.

Jednou z nich je horká čokoláda, ktorá uvoľňuje také beta-endorfíny, o ktorých sa budeme cítiť omnoho lepšie.

Pokiaľ stres ovplyvňuje aj náš nočný odpočinok, oplatí sa konzumovať zeler, pretože produkuje serotonín, ktorý nám nielen umožní odpočinkový spánok, ale tiež zlepšuje aj náladu.

Stres môže oslabiť aj náš imunitný systém. V takom prípade môžeme tiež zavolať na pomoc cesnak, aby nás choroba nezložila na kolená. Jeho antibakteriálne, protiplesňové a antivírusové účinky pomáhajú pri rýchlejšej regenerácii organizmu, ktorý je oslabený vplyvom stresu.

Pomôcť môžu však nielen jedlá, ale aj nápoje. Jedným z najúčinnejších možno považovať napríklad harmančekový čaj, ktorý prináša príjemné upokojenie pre konzumenta.

Čokoláda zvonka aj zvnútra

Čokoláda je nielen užitočným pomocníkom zvnútra, ale aj zvonka. S Manna COCO čokoládovým mydlom bude každý kúpeľ zážitkom! Za očarujúcu penu mydlo vďačí kokosovému oleju, ktorý zamatovo objíma našu pokožku počas sprchy. Táto Manna obsahuje všetko, čo vaša pokožka potrebuje. Okrem toho je vyrobený bez testov na zvieratách a bez palmového oleja a disponuje hodnotením Vegan Society. Obal tejto Manny je navyše úplne priateľský k prírode, pretože sme ju zabalili do nádherného papierového rúcha.

Už samotný vzhľad tejto Manny je podmanivý, pretože sme ho pre vás urobili nádherné mramorovaným. Čistý a výživný kokosový olej, ktorý obsahuje, poskytuje prírodné osvieženie vo forme nádhernej peny, a štipka pridaného kakaového prášku vám zase poskytne neodolateľné rozmaznávanie



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac