Pripravte domácu levanduľovú zmrzlinu!
pripravte domácu levanduľovú zmrzlinu!

Pripravte domácu levanduľovú zmrzlinu!



Milujem farbu a vôňu levandule. Levanduľové polia poskytujú skutočne ohromujúci pohľad, najmä keď sa kvety ladne hojdajú v jemnom letnom vánku. Sú proste upokojujúce, úžasne voňavé a očarujúco krásne! Navyše, okrem toho, že majú množstvo prospešných vlastností, sú dokonca jedlé!

Tajomstvo levandule

Levanduľa patrí do rodiny hluchavkovité (Lamiaceae). Vo forme esenciálneho oleja disponuje mnohými priaznivými účinkami, ale vďaka svojej vynikajúcej chuti sa môže používať aj ako korenie.

S levanduľou, ako jednou z prísad, sa môžeme často stretnúť v prípravkoch na kúpanie batoliat a malých detí, pretože napomáha večernému upokojeniu a zaspať čo najskôr. Ba čo viac, možno ju použiť aj ako doplnok náplne vo vankúši, takže jej nádherná vôňa prevonia celú spálňu.

Pokiaľ ňou chcete prevoňať svoj domov, odrežte niekoľko stoniek, vložte ich do vázy, ale zásadne bez vody, pretože to len urýchli opadávanie kvetov. Kvety pekne pomaly, sami od seba vyschnú, ale ich intenzívna vôňa zostane.

Levanduľa nielen prevonia oblečenie, ale tiež odpudzuje mole.

Domácich miláčikov však udržujme od levandule v bezpečnej vzdialenosti, pretože po konzumácii levandule sa môžu u nich objaviť tráviace ťažkosti.

Dokonalá levanduľová zmrzlina

Milujem, keď môžem pre svojich blízkych pripraviť nejakú lahôdku, dezert. Už som ich prekvapila zmrzlinami rôznych príchutí, avšak jednou z najobľúbenejších sa stala vanilkovo - levanduľová príchuť. Prezradím vám, ako možno túto skutočne chutnú a voňavú lahôdku pripraviť čo najjednoduchšie!

Prísady:

  • 3 čajové lyžičky karobovej múky (svätojánsky chlieb)
  • 120 g cukru, alebo sladidlo
  • 2 polievkové lyžice vanilkového cukru
  • 250 ml kokosového mlieka
  • 250 g rastlinnej smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica čerstvých levanduľových kvetov

Karobovú múku zmiešajte s cukrom, alebo sladidlom a vanilkovým cukrom. Pridajte mlieko a smotanu na šľahanie. Takto získanú masu opatrne zahrievajte a za stáleho miešania nechajte pomaly zovrieť a následne pridajte nadrobno pokrájané kvety levandule.

Zmes odložte z ohňa, nechajte vychladnúť, potom vložte do mrazničky. Do malých misiek dajte kopčeky pripravenej zmrzliny a servírujte ozdobené levanduľovými kvetinkami. Prajem vám dobrú chuť!

Levanduľa zvonka aj zvnútra

Levanduľa nie je iba chutná, ale ide aj o jeden skutočne očarujúci skrášľovací prostriedok. Manna COCO levanduľové tekuté mydlo možno považovať za skutočného kúzelníka. Ešte aj deti, ktoré nemajú v láske umývanie rúk, budú netrpezlivé, aby ho mohli opäť použiť! Jeho čarovná vôňa a bohatá pena poskytuje ozajstný zážitok pre každého člena rodiny. Vašu pokožku ošetruje pri každom jednom použití. Táto Manna dostala aj ocenenie Cosmos Natural a je zaručene bez chemikálií.

Pokiaľ túžite po skutočne levanduľovom rozmaznávaní, ošetrujte svoju pokožku Manna Vulkanicky filtrovaným bambuckým maslom, ktoré sa zrodilo z lásky levanduľového a čajovníkového esenciálneho oleja. Po náročnom dni prežijete príjemný relax, akonáhle dovolíte, aby vás po kúpeli strhli so sebou kúzla, ktoré vám táto Manna poskytne. Môžete ju použiť na ktorýkoľvek typ pokožky!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac