Šport skrášli aj Vašu pokožku

Šport skrášli aj vašu pokožku Hodina aktívneho pohybu, pri ktorom sa spotíte, skrášli vašu pokožku – za predpokladu, že sa potom budete dostatočne venovať osobnej hygiene. Je jedno, aký druh fyzickej aktivity si vyberiete, nech je to rýchla chôdza, tanec alebo iný, náročnejší šport, zrýchli sa vám tep, pokožka sa začervená a začnete sa potiť.

Mnohí majú obavy, že pot vznikajúci na tvári spôsobí vznik akné alebo vyrážok, ale tomu sa dá veľmi ľahko predísť.
Pravidelný pohyb a potenie sa sú nielen zdravé, ale aj skrášľujú. Že ako?

Tu je päť argumentov, ako pôsobí šport na pokožku skrášľujúco:

  1. Vplyvom športu sa Vaše telo zahreje, póry sa rozšíria a toxické látky sa spolu s potom vyplavia. Práve preto je veľmi dôležité, ak je vaša pokožka náchylná na vznik akné, aby ste po tréningu alebo hoci po hodine jogy čím skôr vyčistili svoju tvár mydlom určeným na Váš typ pleti. Na začervenanú a teplú tvár naneste organické bambucké maslo. Pomôže zadržať vodu v pokožke a zároveň ju nechá voľne dýchať.
  1. Pohyb zlepšuje krvný obeh, napomáha mikrocirkulácii pokožky, a tým pôsobí proti celulitíde.
  1. Pohybom začne telo uvoľňovať hormóny šťastia (endorfíny), ktoré majú protistresové a protizápalové účinky, a tým zmierňujú príznaky kožných problémov.
  1. Pravidelný pohyb so sebou prináša lepší a kvalitnejší spánok, ktorý je nevyhnutný pre krásnu pokožku.
  1. Kto pravidelne a dostatočne športuje, dbá aj o príjem primeraného množstva tekutín. Nedostatok vody sa prejaví predovšetkým na koži.
Na záver jedna dobrá rada: Ak máte možnosť, športové aktivity nevykonávajte nalíčené. Mejkap a iná dekoratívna kozmetika sa zmiešajú s potom a môžu upchať póry, čím ešte viac zhoršia stav akné.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac