Poklady jesenného skrášľovania pokožky
Spísala som Vám päť najdôležitejších, pokožku skrášľujúcich jesenných potravín, tu je ich zoznam:
- Tekvica - je nepochybné, že neexistuje jeseň bez tekvicovej krémovej polievky, alebo tekvicového zákuska. Vôňa zrelej, voňavej, medovo sladkej tekvice naplní celý dom; jeseň by bola bez nej pre mňa nepredstaviteľná. Jej obsah betakaroténu napomáha regulovať tvorbu mazu na pokožke a môže pomôcť aj znižovať prípadné zápalové procesy prebiehajúce v organizme, ktoré sú jednou z najčastejších príčin akné. S mliekom a medom môže byť výbornou surovinou na pleťovú masku.
- Tekvicové jadierka - opražené sú nielen maškrtou, ale môžu byť aj skvelou súčasťou krémových polievok. Obsahujú obrovské množstvo zinku, ktorý je nevyhnutný na obnovu kožných buniek.
- Jablko - v tomto období je najchutnejšie, je plné živín, vitamínov, vlákniny. Skrášľuje zvonka aj zvnútra, tonizuje pokožku, zlepšuje trávenie a tiež čistí črevné steny. Je jedným z najlacnejších skrášľujúcich produktov.
- Cvikla - antioxidantmi, ktoré jej dodávajú silné sfarbenie, pomáha odďaľovať starnutie organizmu, a teda aj pokožky. Je výborná pečená aj varená, a je skvelou jesennou surovinou aj nastrúhaná do šalátu.
- Sladké zemiaky - sú chutné a výživné, takmer cítim, ako ma napĺňajú energiou a prehrievajú. Obsahom vitamínov A a C Vám pomôžu, ak Vás trápia vyrážky. Majú vysoký obsah vlákniny, takže pozitívne pôsobia aj na metabolizmus.
Pripomienky
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť