Poklady jesenného skrášľovania pokožky

poklady jesenného skrášľovania pokožky Takto na jeseň chodím mimoriadne rada na trhovisko. Len si obujem gumené čižmy, chytím do ruky košík, a už aj idem, aby som sa vrhla do mnohofarebného víru. Nemusím sa ponáhľať , keďže nie je horúco, a ak mám náladu, môžem sa dlho zdržať, prechádzajúc sa spomedzi pulty. Užívam si farby, vône a plánujem si, z čoho by som mohla niečo prichystať počas nasledujúcich dní. Pri spisovaní nákupného zoznamu dohliadam vždy aj na to, aby na ňom nefigurovali len sezónna zelenina a ovocie, ale aby nechýbala aj taká položka, ktorá sa postará o zdravie našej pokožky.

Spísala som Vám päť najdôležitejších, pokožku skrášľujúcich jesenných potravín, tu je ich zoznam:

  • Tekvica - je nepochybné, že neexistuje jeseň bez tekvicovej krémovej polievky, alebo tekvicového zákuska. Vôňa zrelej, voňavej, medovo sladkej tekvice naplní celý dom; jeseň by bola bez nej pre mňa nepredstaviteľná. Jej obsah betakaroténu napomáha regulovať tvorbu mazu na pokožke a môže pomôcť aj znižovať prípadné zápalové procesy prebiehajúce v organizme, ktoré sú jednou z najčastejších príčin akné. S mliekom a medom môže byť výbornou surovinou na pleťovú masku.
  • Tekvicové jadierka - opražené sú nielen maškrtou, ale môžu byť aj skvelou súčasťou krémových polievok. Obsahujú obrovské množstvo zinku, ktorý je nevyhnutný na obnovu kožných buniek.
  • Jablko - v tomto období je najchutnejšie, je plné živín, vitamínov, vlákniny. Skrášľuje zvonka aj zvnútra, tonizuje pokožku, zlepšuje trávenie a tiež čistí črevné steny. Je jedným z najlacnejších skrášľujúcich produktov.
  • Cvikla - antioxidantmi, ktoré jej dodávajú silné sfarbenie, pomáha odďaľovať starnutie organizmu, a teda aj pokožky. Je výborná pečená aj varená, a je skvelou jesennou surovinou aj nastrúhaná do šalátu.
  • Sladké zemiaky - sú chutné a výživné, takmer cítim, ako ma napĺňajú energiou a prehrievajú. Obsahom vitamínov A a C Vám pomôžu, ak Vás trápia vyrážky. Majú vysoký obsah vlákniny, takže pozitívne pôsobia aj na metabolizmus.


Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac