Rituál kúpeľa
rituál kúpeľa

Rituál kúpeľa



Ako malé dieťa ste určite aj vy boli ochotní vykúpať sa iba za cenu plaču? Prezradím vám, ja takisto. Ale ako dospelá som si rýchlo uvedomila, aké osvieženie môže poskytnúť hoci aj rýchla sprcha, alebo príjemný kúpeľ vo vani, najmä po dlhom a únavnom dni.

Každodenná očista nebola vždy samozrejmá

Mysleli by ste si, že v 19. storočí si ešte mnohí ľudia mysleli, že voda prenáša smrteľné ochorenia? Preto radšej používali parfumy použité, aby prekryli nepríjemné “vône” a s veľkou obozretnosťou sa vyhýbali akejkoľvek forme kúpania sa.

Dokonca aj kráľovná Alžbeta až po dlhých bojoch dosiahla, aby bola misa na umývanie nahradená najprv kaďou a neskôr na drevenú vaňu. Neskôr si zariadila vlastnú kúpeľňu, kde sa na úžas celého dvora kúpala každý deň.

Menej je niekedy viac?

Väčšina z nás sa zvyčajne sprchuje, alebo kúpe dvakrát denne (ráno po prebudení a večer). Avšak rovnako ako v iných témach, aj v tomto prípade sú názory rozdielne.

Zdá sa byť logické, že čím častejšie sa kúpeme, tým menej nečistôt zostáva na našej pokožke, takže tým čistejší sme. V podstate je to aj pravda, no vôbec nie je jedno prostriedky a čistiace potreby používame.

Rôzne špongie s abrazívnym účinkom môžu ľahko poškodiť vonkajšiu ochrannú vrstvu našej pokožky a odstrániť tak nielen baktérie a odumreté epitelové bunky, ale aj lipidy, ktoré sú zodpovedné za zdravie a hydratáciu pokožky.

Okrem toho, pokiaľ pri kúpeli používame mydlá, sprchové gély s obsahom umelých prísad, početným sprchovaním sa znižuje regeneračná schopnosť pokožky, čoho následkom sa pokožka stáva suchou, poškodenou a podráždenou.

Malé špinavé tajomstvá mydiel a sprchových gélov

Bohužiaľ, väčšina mydiel a sprchových gélov obsahuje veľmi málo prírodných zložiek. Naopak, majú vysoký obsah tých zložiek, ktoré, mierne povedané, skôr škodia pokožke.

Ktoré látky to môžu byť?

  • látky dráždiace pokožku, ktoré vďaka silnému účinku poškodzujú pokožku
  • parabény, ktoré sú najčastejšie používané umelé konzervanty. Tieto, okrem toho, že urýchľujú starnutie pokožky, majú vplyv aj na produkciu hormónu estrogén.
  • zvyšky ropných derivátov, ktoré upchávajú póry, pokožka tak nedokáže dýchať, čo môže mať za následok vznik zápalu pokožky, alebo alergií.
  • silikónové oleje, vplyvom ktorých môžeme pociťovať pokožku ako hodvábnu, zamatovú. Avšak silikónové vrstvy sú vo vode nerozpustné, takže upchávajú póry, zabrániac tým dýchaniu pokožky, jej detoxikácii.

To, že sa nekúpeme každý deň, nie je riešením proti týmto škodlivým látkam. Namiesto toho používajme prípravky obsahujúce prírodné zložky, bez obsahu akýchkoľvek škodlivých látok.

Rituál Manna kúpeľa

Nech už je reč hoci aj o rýchlej sprche, alebo o dlhom relaxačnom kúpeli vo vani, v Manne nájdete pre každú situáciu ten správny prípravok pre seba.

Naše mydlá sú všetky do posledného bez akýchkoľvek chemikálií. Na našej internetovej stránke vám poskytneme všestrannú pomoc, aby ste ľahšie našli, Ktoré Manna mydlo sa najvhodnejšie pre vašu pokožku.

V našich sprchových géloch sa snúbi praktičnosť a zložky bez chemikálií. Nielen ich vôňa je špeciálna, ale vďaka praktickému baleniu sú jedinečné.

Pokiaľ však túžite po kúpeli pri svetle sviečok, kedy zabudnete na všetky starosti, jednoznačne musíte vyskúšať Manna šumivé gule do kúpeľa!

Každá jedna guľa je vyrobená ručne a okrem očarujúcej vône vás aj zložky obdarujú zamatovou pokožkou.

Máme však jedno tajomstvo, ktoré musíte bezpodmienečne vedieť: ak ich raz vyskúšate, budú vás lákať do kúpeľa znovu a znovu. Celý deň budete túžiť iba po takom kúpeli!

Na výber máte šumivú guľu hoci aj citrus, jahoda - banán, prípadne klinčeky-neroli, alebo geránium - levanduľu. Ktorúkoľvek Mannu si vyberiete, jedno je isté, bude to začiatok nádherného priateľstva!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac