Teraz sa spotíte: úprimne o potení
teraz sa spotíte: úprimne o potení

Teraz sa spotíte: úprimne o potení



Existujú také témy, o ktorých nehovoríme radi napriek tomu, že sú prirodzenou súčasťou nášho života. Takouto je napríklad potenie. Počas všedných dní je pre nás nepríjemné, ale počas sauny si ho doslova žiadame.

Situácie, v ktorých sa zapotíme

Potenie je úplne bežným a prirodzeným procesom. Takto reaguje naše telo na vysokú teplotu, na fyzickú záťaž, taktiež na niektoré emocionálne situácie, zároveň sa potením vyplavia aj pre organizmus škodlivé toxické látky.

Akonáhle vystúpi naša telesná teplota na viac ako 37 stupňov Celzia, náš mozog vyšle potným žľazám výstražný signál, aby tie produkovali tekutinu.

I keď je to nepríjemné a bojujeme proti tomu, bez neho by sa naše telo prehrialo, čo by sme neprežili. Ako sa vzniknutý pot odparuje z našej pokožky, tak do seba z nášho tela vsiakne tepelnú energiu a nakoniec schladí naše telo na normálnu teplotu. Čiže potenie môžeme zaradiť do kategórie potrebného zla.

Potenie sa väčšinou objavuje v podpazuší, na dlaniach, na pätách a na tvári. Spomedzi týchto je najnepríjemnejšie potenie v podpazuší, pretože okrem toho, že fľak vzniknutý na oblečení neponúka príliš pekný pohľad, môže byť sprevádzané aj nepríjemným pachom. I keď tento pach spôsobujú baktérie podporujúce látkovú výmenu, ktoré sú pre nás veľmi dôležité, táto vôňa predsa len nie je tá, ktorou by sme chceli zvádzať. Preto urobíme všetko pre to, aby sme zdolali nepríjemné pachy sprevádzajúce potenie.

Deodorant alebo antiperspirant?

Kým deodoranty pohltia baktérie spôsobujúce nepríjemné pachy a spomaľujú ich opakovanú tvorbu, zatiaľ antiperspiranty obsahujú hliníkové soli, ktoré sčasti a nezvratne uzavrú otvory na potných žľazách, čím znižujú množstvo potu. Tieto antiperspiranty kvôli obsahu hliníkových solí nie sú prirodzeným a zdravým riešením tohto problému, nakoľko hliníkové soli sčasti bránia vyplaveniu toxických látok, a tiež samotný hliník nie je schopný sa z nášho organizmu vyplaviť.

Dokonalá ochrana

Veľmi nám môže pomôcť, keď budeme nosiť pohodlné oblečenie z prírodných materiálov. Avšak ani toto nás v plnej miere neochráni pred potením.

Keby ste si radi vybrali prírodné, jemné, ale účinné riešenie proti nepríjemným účinkom potenia, najlepšie riešenie pre vás poskytnú Manna guličkové deodoranty, pretože

  • neutralizujú pachy
  • nezanechávajú na oblečení žiadne stopy

Naše guličkové deodoranty sú alternatívou bez chemikálií. S niečím sa však musíme priznať! Bude pre vás neskutočne ťažké vybrať si, ktorý zo štyroch okúzľujúcich Mánn vás bude v daný deň sprevádzať.


Pokiaľ radšej uprednostňujete krémovejšie riešenia, potom sú pre vás najlepšou odpoveďou Manna krémové deodoranty, ktoré u nás nájdete vo vonných variáciách ako guličkové deodoranty, a tiež v neparfumovanej verzii.

Ktorou Mannou začínate a končíte deň vy? Podeľte sa s nami o to, prosím!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac