Pripravte sa na príchod jesene prírodnými posilňovačmi imunity!
pripravte sa na príchod jesene prírodnými posilňovačmi imunity!

Pripravte sa na príchod jesene prírodnými posilňovačmi imunity!



Leto sa pomaly blíži ku koncu, ale na záver nám ešte rozdáva svoje poklady oboma rukami. V tomto období je potrebné organizmus natankovať vitamínmi, minerálnymi látkami, aby sme si mohli aj chladné obdobie vychutnávať v zdraví. Preto som teraz pre vás priniesla tipy na posilnenie imunitného systému, prijmite ich s láskou! ?


Farebná jeseň, farebné potraviny – zdravý organizmus

V súvislosti s výživou je možné slovo “pestrosť” brať doslovne: flavonoidy, ktoré ovociu a zelenine dodávajú žiarivú farbu, zohrávajú pri zachovaní zdravia kľúčovú úlohu. Rozmaznávajte si telo aj dušu nádhernými farbami!


Začnime sýtočervenými paradajkami, ktoré za svoju čarovnú farbu vďačia lykopénu. Táto látka nie je citlivá na teplo, preto ich môžete konzumovať vo forme paradajkového pretlaku, kečupu, alebo hoci aj paradajkovej polievky. Najlepšie sú, samozrejme, surové, pretože takto si zachovajú aj obsah vitamínu C.


Nezabudnime ani na šípky, chutné a všestranné ovocie s vysokým obsahom vitamínu C. Môžete si z nich urobiť lekvár, ale najlepšie sú vo forme čaju. Dajte pozor na to, aby ste ich neobarili, nakoľko vitamín C je na teplo veľmi citlivý. Najlepšie je namočiť ich na noc v studenej vode, potom na druhý deň precediť.


Pokračujme zelenými rastlinami: tmavozelená brokolica obsahuje niekoľko druhov vitamínov a minerálnych látok, dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Obsahuje aj selén, ktorý je veľmi dôležitý pre zachovanie obranyschopnosti organizmu.


Pre zachovanie zdravia črevného systému sú probiotiká veľmi dôležité, pričom činnosť nášho imunitného systému v značnej miere závisí od črevnej flóry, presnejšie od dobrých baktérií žijúcich v črevách. Probiotiká sa nachádzajú najmä vo fermentovaných (kvasených) potravinách. Pozoruhodné množstvo probiotík obsahuje kyslá kapusta, ale obsahujú ich aj obľúbené kvasené uhorky – obe sa môžete pokúsiť pripraviť si sami.


Na rade je nádherná oranžová farba: vedeli ste, že výborným zdrojom vitamínu C je aj rakytník? Ten ale obsahuje aj iné antioxidanty, napr. vitamíny A a E. Môžete si ho vychutnávať vo forme čaju, šťavy,alebo lekváru.


V poslednej dobe sa čoraz viac pozornosti ujde aj sladkým zemiakom. Právom, pretože okrem toho, že sú veľmi chutné, sú bohaté na beta-karotén, vitamín C a iné vitamíny a minerálne látky.


Za spomenutie stojí aj bordová cvikla, pretože činnosť nášho organizmu podporuje vzácnymi vitamínmi a minerálnymi látkami. Dôležitá je hlavne preto, lebo pri vhodnom skladovaní môže byť veľmi dôležitým zdrojom vitamínov a vlákniny počas celej zimy, pričom ju môžeme konzumovať surovú, alebo vo forme šalátov.


Zelenina a ovocie sú veľmi chutné, avšak z času na čas človek zatúži aj po niečom sladkom – dobrou správou je, že viem spomenúť aj niečo takéto. V zastúpení hnedej farby je to horká čokoláda! ? Obsahuje veľa antioxidantov, zlepšuje náladu, eliminuje stres. Veľmi dôležitá je, samozrejme, jej konzumácia s mierou, ale aj to, aby to bola čokoláda s čo najvyšším obsahom kakaa.


Chráňte sa nielen zvnútra, ale aj zvonka!

Príchodom chladnejšieho počasia je veľmi dôležité, aby sme proti chladu vyzbrojili aj svoju pokožku. Telové mlieko s olejom z pšeničných klíčkov a z ruže palmovej urobí pokožku hodvábnou, regeneruje a hydratuje ju, pričom zároveň rozmaznáva úžasne sladkou vôňou. Pokojne ho vyskúšajte, pretože sa hodí na všetky typy pokožky. Na starostlivosť o svoje ruky zase vyskúšajte Manna krém na ruky s bambuckým maslom a výťažkom z hroznový listov! Vyživuje a regeneruje namáhanú pokožku rúk, vstrebáva sa rýchlo, ale účinkuje dlho. Jeho korenistá, citrusová vôňa zlepší vašu náladu.


V prípade oboch krémov potvrdzujú ich vynikajúce účinky laboratórne testy, okrem toho sú, ako každá iná Manna, vegánske a bez testov na zvieratách, svoje vône získavajú výlučne od prírodných esenciálnych olejov.


Začnite jeseň farebne, veselo, rozmaznávajte sa zdravými lahôdkami a prírodnými Mannami! ?



Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac