Objavte prírodnú starostlivosť o zuby s Mannou
objavte prírodnú starostlivosť o zuby s mannou

Objavte prírodnú starostlivosť o zuby s Mannou



Sále viacerí by boli radi aktívni v oblasti životného prostredia a svojho zdravia. V záujme toho sa snažíme minimalizovať množstvo odpadu a používať čo najmenej chemikálií, obzvlášť ak je reč o dennej starostlivosti o pokožku a hygiene. Vedeli ste, že už aj starostlivosť o zuby môže byť v plnej miere prírodná?

Klasické kozmetické prípravky svojimi chemikáliami, formulami ovplyvňujúcimi vôňu, konzistenciu a farbu sú zaťažujúce, dokonca v menšej alebo väčšej miere, žiaľ, aj škodlivé na naše telo a živočíšstvo a rastlinstvo. Prírodné alternatívy sú preto cenné aj v oblasti starostlivosti o zuby a ústnu dutinu.

Keď je už takmer každý váš kozmetický prípravok vo vašej kúpeľni bez chemikálií, z tohto radu nevynechajte ani zubné pasty – prezradím vám prečo!

Vyhnete sa riskantným chemickým zložkám.

V klasických zubných pastách je viac takých zložiek, ktoré majú pochybné chýry, alebo aspoň podnecujú k opatrnosti, čo sa týka ich účinkov na zdravie:

SLS: Často spomínaný Sodium Lauryl Sulfate je zodpovedný za odstránenie nečistôt a za viditeľnú penu v pracích prostriedkoch, sprchovacích géloch, šampónoch a zubných pastách. Zároveň sa však často dáva do súvisu aj s podráždením pokožky a sliznice, na základe skúseností je lepšie sa mu vyhýbať. (Koniec koncov, prečo by ste svoje zuby vystavovali zložke, pred ktorou by ste najradšej ochránili aj svoje oblečenie?)

Fluorid: Nie je náhodné, že väčšina zubných pást určených pre deti je ešte aj vo svete chemických zložiek bez fluoridu. Otázka fluoridu je protichodná: i keď podľa niektorých názorov v malom množstve neznamená riziko, v Mannách ho nenájdete, my sa staráme o čistotu a zdravie vašich zubov inak, napríklad fyzickými čistiacimi látkami.

Môžete si vychutnávať silu a vôňu rôznych liečivých rastlín.

Našťastie sa k tým rastlinným zložkám, ktoré sú zodpovedné za hygienu úst, vieme dostať aj bez vykorisťovania prírody. Esenciálne oleje mäty piepornej a citrónu alebo výťažok zo šalvie lekárskej sú u nás veľmi obľúbené, aj preto ich používame v niektorých Manna zubných pastách. Svojou príjemnou, sviežou vôňou osviežia dych a pomáhajú dosiahnuť vhodnú ústnu hygienu.

Tento zážitok je iný, ako bolo umývanie zubov doteraz.

Zo začiatku možno bude umývanie zubov prírodnými Manna zubnými pastami bez SLS zodpovedného za penenie zvláštne. Nedostatok „nekonečnej” peny vám bude kompenzovať vôňa, ktorá je v tomto prípade skutočne prírodná, čerstvá, svieža. Rovnako aj konzistencia je prekvapivo iná: uhličitan vápenatý a hydratovaný oxid kremičitý sú 100% prírodné, tuhé abrazívne zložky, od ich jemných zrniek bude mať Manna zubná pasta hodvábnu konzistenciu. (Konzistencia našej jahodovej zubnej pasty určenej pre deti pripomína ovocné želé – a najmenších doslova ohromí.)

Proti prírodným zubným pastám často odznie neopodstatnený protiargument, podľa ktorého ich čistiaci účinok zaostáva za ostanými, bežnými. Pritom to tak vôbec nie je. Právom populárna Manna čierna zubná pasta s citrónom bez fluoridu sa stará o vaše zuby 100% prírodným lekárskym uhlím a pevnými abrazívnymi zložkami.

Práve preto ani samotný pocit, že ste svojim zubom urobili dobre, nie je zanedbateľný: vďaka prírodným zložkám prírodných zubných pást účinne čistia a ošetrujú vaše zuby, spoľahlivo pomáhajú pri udržiavaní zdravia vašej ústnej dutiny.

Už ste vyskúšali prírodnú starostlivosť o zuby? Čakám vaše skúsenosti!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac