3 základné pravidlá prírodného vianočného balenia darčekov
3 základné pravidlá prírodného vianočného balenia darčekov

3 základné pravidlá prírodného vianočného balenia darčekov



Ako sa blížia Vianoce, čoraz viac otázok čaká na odpovede. Každý už má darček? Čo budem variť? Ktorého príbuzného navštívime? A už viete, do čoho budete baliť darčeky? Buďte pripravení, naplánujte si dopredu aj prírodné balenie!


Nezabudnite, Vianoce sú sviatkami lásky, a nie plytvania

Vo veľkom zhone je ľahké prehliadnuť takú vec, navonok vyzerajúcu ako maličkosť, akou je balenie darčekov. Pritom sa plytvanie baliacim a dekoračným materiálom už stalo doslova súčasťou sviatkov. V tomto období sa minie enormné množstvo baliaceho papiera a umelej baliacej hmoty, väčšina z nich sa už hneď o darovaní dostane do smetí, čím sa zbytočne zvýši množstvo nerecyklovateľného odpadu.

Preto už otázka vianočného balenia darčekov ani nie je takou drobnosťou, ale zodpovedným hľadiskom, ktoré určite musíte mať pri prípravách na sviatky pred očami.

Mohla by som to povedať aj tak, že keď sa o svoju pokožku radi staráte prírodnými Mannami bez chemikálií, potom nech je aj balenie vašich darčekov dostatočne prírodné.

Ako to môžete dosiahnuť? Dám vám pár tipov na to, aby bolo darovanie v duchu prirodzenosti a udržateľnosti.

3 základné pravidlá prírodného vianočného balenia darčekov:

1. Nie je isté, že je potrebné ešte extra balenie.


Skôr, ako sa zamyslíte nad tým, ako by ste mohli vianočný baliaci papier vymeniť na niečo iné, mali by ste sa zamyslieť nad tým, či je vôbec balenie potrebné. V mnohých prípadoch je darovaná krabička, fľaša, alebo sviatočné darčekové vrecúško, už samé o sebe pekné a hodné príležitosti, preto ďalšie balenie už nie je potrebné.

Na darček sa môže dostať malá, prírodná ozdoba, alebo kartička, na ktorú napíšete odkaz – ktorú práve kvôli tomuto odkazu nevyhodíme.

Môj tip: Zostavte si vlastný Manna balík a k prvému balíku môžete dostať ako darček nádhernú vianočnú darčekovú tašku limitovanej edície! Takto môžete ešte aj darčeky zohnať včas, navyše aj so zľavou. (Akcia trvá do 07.11.2019 do polnoci.)

2. Vyberte si recyklovateľný baliaci materiál, prírodné zdobenie.


Ak v každom prípade trváte na sile prekvapenia, použite taký baliaci materiál, ktorý je vyrobený zo 100% recyklovaného papiera. Stužku, alebo mašľu si tiež vyberte z materiálu priateľského k životnému prostrediu, napríklad rafiu.

Za pekným zdobením darčeka nemusíte chodiť ďalej ako do prírody: dekoráciou môžu byť nejaké plody, napríklad šípky, alebo šišky, alebo hoci aj sušené kvety.

Mnoho článkov sa už zaoberalo témou niekoľkých výborných surovín, ktoré možno pokojne použiť k baleniu, a ktorými je možné chrániť aj životné prostredie.

3. Nebojte sa, kreatívna prirodzenosť vychádzajúca zo srdca bude určite vyzerať dobre.


Sú takí, ktorí sa boja toho, že prírodné, jednoduchšie balenie nebude vyzerať pod stromčekom tak dobre, alebo nebude dostatočne vhodne odzrkadľovať atmosféru Vianoc.

Na toto pokojne zabudnite: prírodné balenie vyrobené zo srdca a z duše je určite estetické.

Mojím obľúbeným je minimalistické prírodné balenie, ktoré sa robí takto:

  • Darček dám do recyklovaného, hnedkastého papiera, ktorý raz previažem rafiou, alebo jednoduchým motúzom (tieto nie je potrebné zahodiť ani po otvorení darčeka, obdarovaný sa môže inšpirovať, aby ich použil aj on).

  • Potom nasleduje ešte jedno previazanie, do ktorého však už zakomponujem aj ozdoby. K ozdobeniu najčastejšie používam konáriky z borovice, tuje, alebo olivovníka. Dôverujte svojej intuícii: dekorácia v strede balíka, alebo v niektorom jeho rohu, bude vždy na dobrom mieste.

  • Pokiaľ chcete dekoráciu ešte viac obohatiť, môžete ju dozdobiť šípkami, konárikom hlohu s bobuľkami, škoricou, alebo šiškami, červené bobuľky a zelené konáriky budú spoločne dokonale odzrkadľovať atmosféru Vianoc.

Máte svoju obľúbenú, prírodnú, vianočnú techniku balenia darčekov? Napíšte nám v komentári!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac