Nemaškrtím, iba chrumkám!
Ak Vás už nebaví konzumovať ich len tak osamote, môžete ich použiť pri pečení, na sucho opražené v panvici sa vynikajúco hodia do niektorých polievok a/alebo za minútku z nich vyčarujete skvelý šalát.
Ktoré sú dobré?
Vybrali sme pre Vás 7 obľúbených:
Mandle: pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi a chuť do jedla, obsahujú skrášľovací vitamín E a kyselinu linolovú, viac druhov vitamínu B a veľa draslíka, vápnika a magnézia.Vlašské orechy: sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Sú zdravé nielen pre to, že zabraňujú vzniku arteriosklerózy, ale vynikajúco zaženú aj stres.
Lieskové orechy: zaktivizujú mozog a považujú sa aj za ochrancov srdca. Majú vysoký obsah vitamínu C, železa, medi, vápnika a magnézia.
Gaštany: sú najlepším zdrojom draslíka. Táto kôstkovica je veľmi výdatná, obsahuje menej kalórií ako ostatné, ale na druhej strane obsahuje veľa vlákniny , ktorá podporuje trávenie.
Pistácie: obsahujú všetko, čo sa od kôstkovíc vyžaduje – čistia cievy, chránia srdce, obsahujú obrovské množstvo vitamínov a stopových prvkov. Sú výborným pokrmom či už na slano, alebo na sladko.
Kešu oriešky: obsahujú zinok, ktorý podporuje hojenie rán a funkciu mozgu, stopové prvky, ktoré posilňujú imunitný systém a cievy. Jediná vec v ich neprospech je, že naproti ostatným druhom majú vyšší obsah uhľohydrátov.
Pekanové orechy: sú bohaté na zvláštne druhy antioxidantov a majú priaznivý vplyv na zdravie; sú vhodné na prevenciu proti niektorým druhom rakoviny a srdcovo-cievnym ochoreniam pri pravidelnom požívaní.
Pripomienky
Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť