Studené ruky a ľadové nohy?

studené ruky a ľadové nohy? V zimnom období sú studené ruky a ľadové nohy takmer každodenné. Tento jav trápi niekoho viac, iného menej, pravdou však je, že existuje niekoľko trikov na zahriatie končatín, ktoré môžete použiť kdekoľvek. Oplatí sa vám ich naučiť sa a praktizovať ich. Samozrejme, môžete spraviť aj oveľa viac. Ak ste otvorení novým zážitkom, vyskúšajte zábal, ktorý ponúka riešenie špeciálne na tento problém.

Rýchla pomoc, ak máte studené ruky a nohy – hýbte sa a dýchajte

  • Krúžte pažami
Jednoduché a okamžité riešenie na pomoc ľadovým rukám. Postavte sa a narovnanými rukami urobte niekoľko 360-stupňových kruhov. Narovnajte si aj lakte, prsty a hrudník. Týmto spôsobom môže teplá krv prúdiť do prstov bez prekážok.
  • Párkrát sa zhlboka nadýchnite
Ak ste sa už niekedy ocitli na hodine jogy alebo podobných kurzoch, kde sa kladie dôraz na dýchanie, určite viete, že naše nádychy nie sú dostatočne hlboké. Dýchanie sa dá nacvičovať, ba čo viac, niekedy stačí iba sledovať, aby sme namiesto drobných náhlivých nádychov prešli na dlhšie a hlbšie nádychy. Účinok je okamžitý. Ako sa do tela postupne dostáva viac a viac kyslíka, vaše končatiny sa zahrejú a ožijú.

Čo by ste si mali „zobrať k srdcu“ – opatrne s pôžitkami

  • Konzumujte viac omega-3 mastných kyselín
Omega-3 mastné kyseliny podporujú zdravý krvný obeh. Jedzte avokádo, olivový olej, ryby a rôzne zrnoviny. Veľmi to pomôže nielen vašim studeným končatinám, ale aj vaša pokožka a vlasy sa vám zavďačia za rozvážnu voľbu.
  • Opatrne s pikantným
Štipľavá paprika obsahuje kapsaicín, preto krátko po jej konzumácii môžete postrehnúť, že vaše končatiny sú studené. Kapsaicín presúva v nervovej sústave také mylné informácie, pre ktoré organizmus okamžite reaguje práve týmto spôsobom. Ak patríte medzi ľudí, ktorých v zime často trápia studené končatiny, je na zváženie, koľko pikantných jedál ponecháte vo svojom jedálnom lístku.
  • Opatrne s kofeínom
Kofeín zužuje cievy a „roztočí“ srdce. Znie to lákavo – hlavne pre tých, kto sa snažia udržať sa v bdelosti –, ale práve tento proces je zodpovedný za studené nohy a ruky. Nebodaj aj vy pijete veľa kávy? Možno by ste mali skúsiť obmedziť množstvo prijatého kofeínu.

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený! Tu sa môžete prihlásiť

Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac