Najlepšie recepty na jeseň
najlepšie recepty na jeseň

Najlepšie recepty na jeseň



Príchodom chladnejších jesenných dní nie je nič lepšie na konci dlhého dňa, ako tanier horúcej, hustej polievky, vďaka ktorej si dobijete organizmus cennými živinami a vaša duša sa upokojí.

Krásne sfarbená, jesenná zelenina sa sama ponúka, aby ste z nej uvarili horúce polievky. Zaručujem vám, že pokiaľ ich raz vyskúšate, stanú sa vašimi obľúbenými. Okrem toho, že sú božsky chutné, odporúčam ich hlavne vtedy, keď všeobecne konzumujete málo zeleniny, alebo vám len jednoducho lepšie padne tanier chutnej, korenistej lahôdky namiesto surovej zeleniny. Jesenné polievky vplývajú nielen na vaše telo, ale aj dušu. Nech je štvrť hodinka, kým ich jete, časom pokoja, kedy trocha spomalíte. Zapnite si dobrú hudbu a vychutnávajte si, ako chutné vône a chute očaria všetky vaše zmysly!

Zelerová krémová polievka s kokosovým mliekom

2 stredne veľké zelery
2 jablká
2 hrste orechov
2 kávové lyžičky himalájskej soli
5 dl kokosového mlieka

Príprava: zeleninu a jablká očistite, potom nastrúhajte na stredne veľké kusy. Uvarte do mäkka s kokosovým mliekom a nahrubo nasekanými orechmi, potom polievku rozmixujte, aby bola krémová. Vrch posypte orechmi.

Jesenná zeleninová polievka

1 polievková lyžica olivového oleja
1 cibuľa
1 stonka zeleru
2 mrkvy
1 strúčik cesnaku, pretlačený
1 stonka čerstvého rozmarínu alebo 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
1 konzerva na kocky nakrájaných paradajok alebo 4 čerstvé, očistené paradajky
1 liter zeleninového bujónu
1/2 kelu
1 šálka jačmeňa, umytého
1 konzerva červenej fazule
1 kytička čerstvej petržlenovej vňate
1 štipka soli

Príprava:
Na panvici zohrejte olivový olej, pridajte cibuľu a stonkový zeler a spolu opražte do zlatista. Potom pridajte mrkvu nakrájanú na plátky a duste spolu ďalších 5 minút. Nakoniec pridajte cesnak, rozmarín a kel nakrájaný na stredne veľké kúsky. Keď ste hotoví, prilejte paradajky a zeleninový bujón, osoľte, okoreňte a nechajte zovrieť. Prilejte aj jačmeň, ktorý ste dobre premyli vo vode a varte 20 minút. Pokiaľ je to potrebné, dolejte vodu. Nakoniec pridajte červenú fazuľu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať.

Po chutných jedlách sa neprestaňte rozmaznávať. Vydajte sa do kúpeľne a skočte hlavičku do vane s voňavou penou vďaka Manna ošetrujúcej gule do kúpeľa s kokosovým mliekom a hroznovým olejom. Potom si do vlhkej pokožky vmasírujte Manna vulkanicky filtrované bambucké maslo s levanduľou a čajovníkom. Pred spaním si zase na vankúš nakvapkajte levanduľový esenciálny olej, aby ste sa mohli ráno zobudiť na omamnú vôňu levanduľových polí. Úplne dokonalé jesenné momentky!

Páčil sa Vám článok? Zdieľajte ho s Vašimi známymi, aby si ho mohli prečítať aj oni.

Pripomienky

Pre pridanie komentáru musíte byť prihlásený!



Ceníme si Vašu vernosť!

Éra zliav počítaných v percentách sa skončila, pretože chceme, aby ste ako člen Manna Klubu získali nenapodobiteľnú starostlivosť a ešte viac výhod. Manna Klub sme vytvorili práve preto, aby boli pre Vás pripravené aktuálne ponuky čo najprehľadnejšie.

Zistite viac